Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Udland

Sammenstyrtet tøjfabrik i Bangladesh koster mindst 200 livet

FARLIGE FABRIKKER. Dansk tøjvirksomhed var blandt fabrikkens kunder.
FARLIGE FABRIKKER. Dansk tøjvirksomhed var blandt fabrikkens kunder.

Onsdag eftermiddag styrtede en otte etagers fabriksbygning sammen i byen Savar, der ligger uden for Bangladeshs hovedstad Dhaka. De foreløbige meldinger går på mindst 200 omkomne og 1.000 sårede i ulykken, men der er stadig mennesker fanget i murbrokkerne, som kalder på hjælp. Det skriver CNN.

Ifølge DR Nyheder talte de internationale kunder blandt andre danske PWT A/S, som står bag TEXMAN, Wagner og Tøjeksperten.

PWTs adm. direktør Ole Koch fortæller til DR Nyheder, at virksomheden har haft ansatte på besøg på fabrikken, uden at det gav anledning til mistanker om farlige arbejdsforhold.

”Vi har ikke anet uråd og synes det forfærdeligt, hvad der er sket. Vi undersøger nu nærmere, hvad der er op og ned,” siger administrerende direktør Ole Koch.

Årsagen til ulykken er endnu ikke klarlagt, men ifølge nyhedsbureauet Reuters blev der allerede tirsdag opdaget revner i bygningen.

Mohammad Asaduzzaman, der er leder af områdets lokale politistation, siger til Reuters, at fabriksejerne tilsyneladende ignorerede advarslen om revnerne i konstruktionen og lod arbejdet fortsætte på fabrikken.

Kilder: DR Nyheder, CNN, Reuters, DM&T