Seneste
Artikler
Podcasts
Jobs
Økonomi

Friis Label Factory er gået konkurs

Accessories-koncernen Friis Label Factory er efter kun to år gået konkurs. Mærkerne Friis & Company, samt Oill og Fueld overgår nu til en ny investorgruppe.
Accessories-koncernen Friis Label Factory er efter kun to år gået konkurs. Mærkerne Friis & Company, samt Oill og Fueld overgår nu til en ny investorgruppe.

Den danske modevirksomhed Friis Label Factory er gået konkurs efter begæring fra Danske Bank. Det er anden gang på to år, at selskabet bag Friis går konkurs.

”De sidste 1,5 – 2 år har været hårde ved branchen som helhed, og det har også ramt Friis og vores forhandlerbase i Europa. Vi har heller ikke været hurtige nok til at justere vores virksomhed i forhold til den økonomiske situation,” siger Mikkel Vendelin, tidligere bestyrelsesformand i Friis Label Factory til FashionForum.

Foruden Friis Label Factory A/S er også engrosdelen af Friis & Co., Friis Label Factory Wholesale, anmodet opløst. Friis Label Factory A/S blev etableret i december 2010, mens Friis Label Factory Wholesale blev etableret i juli 2011.

Fortsætter med nye investorer

Ifølge Mikkel Vendelin vil forretningen og mærkerne dog fortsætte i et nyt selskab i samarbejde med en ny udenlandsk investorgruppe, som han endnu ikke kan afsløre navnet på.

”Det her får så lille betydning som overhovedet muligt. Der er ikke nogen forhandlere eller kunder, der vil opleve en forandring. På den korte bane handler det for os om at få det nye selskab konsolideret og få fundamentet i orden,” siger Mikkel Vendelin.

Han ønsker ikke, ”at gå ned i detaljer” i forhold til fremtidsudsigterne for kreditorerne i det konkursramte selskab.

”Det er primært banken, der er langt den største kreditor, som bliver ramt. Selvfølgelig er der også mange små kreditorer, der lider tab, men jeg kan garantere, at det er investorerne, der tager det store skrald,” siger Mikkel Vendelin.

Anden konkurs på to år

Han vil ikke oplyse, hvor mange medarbejdere, der bliver afskediget som følge af konkursen, men siger, at: ”12-14 nøglemedarbejdere fortsætter i det nye selskab.”

Det er anden gang på få år, at selskabet bag taske-, sko- og tilbehørsbrandet Friis & Co. må smide håndklædet i ringen.

I april 2011 blev The Friis Group, der ligesom Friis Label Factory havde Claus Dalgaard ved roret og boede på samme adresse i Københavns Nordvest-kvarter, sat under konkursbehandling.

Hovedaktionæren i den nye investorgruppe er en udenlandsk virksomhed med baggrund i smykke- og accessory-branchen. Mikkel Vendelin og ægteparret Lone Friis og Claus Dalgaard samt Kasper Rasmussen er ligeledes med i ejerkredsen i den nye virksomhed.