Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

"Out of Fashion" - stor udstilling sætter fokus på kunst og mode

Klæder skaber kunst, men hvordan? På Gl Holtegaard, hvor udstillingen "Out of Fashion" vises lige nu, holder moderedaktør Chris Pedersen i dag foredrag og mode og kultur.
Klæder skaber kunst, men hvordan? På Gl Holtegaard, hvor udstillingen "Out of Fashion" vises lige nu, holder moderedaktør Chris Pedersen i dag foredrag og mode og kultur.

I forbindelse med udstillingen ‘Out of Fashion – Tekstil i international samtidskunst’ inviterer Gl Holtegaard i dag modejournalist og redaktionschef på Cover Chris Pedersen til at tale om forholdet mellem kunst og mode.

“Mode er ikke kunst, og kunst er ikke mode, men begge kreative genre kan læses som et tegn på tiden, og de har ofte haft en interessant dialog med hinanden,” lyder det i en meddelelse fra udstillingen.

Chris Pedersen har gennem de seneste ti år skrevet om mode og populærkultur for både Politiken, Berlingske Tidende, Designmuseum Danmark og Euroman, hvor han også har været moderedaktør. Senest har man kan kunne følge hans arbejde i DRK-dokumentaren “Moderedaktørens Dagbog”.

Udstillingen Out of Fashion tager udgangspunkt i “et af de ældste og mest farverige materialer i kunstens historie”, nemlig tekstil.

“Som klædedragt har det formet kroppen og givet mulighed for vores personlige udtryk gennem tiderne […] Nu er tekstil atter tilbage som materiale for banebrydende og tankevækkende kunstværker. Verden over skaber kunstnere bløde værker med skarpe budskaber. Med udstillingen Out of Fashion – Tekstil i international samtidskunst viser Gl Holtegaard, hvordan klæder skaber kunst,” lyder det om udstillingen, der løber frem til 30. juni.

Mode og kunst – en evig dialog. Foredrag med Chris Pedersen

Tid: Onsdag d. 24. april kl. 17

Sted: Gl Holtegaard, Attemosevej 170, 2840 Holte

Tilmelding: Begrænset plads, tilmeld dig via formidling@glholtegaard.dk

Udstillingen ‘Out of Fashion’ er åben fra 5. april til 30. juni.