Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

Herning inviterer til verdens højeste modeshow

I anledning af Hernings 100-års fødselsdag har købstaden besluttet at opføre verdens højeste modeshow, hvor modeller er skiftet ud med kæmpe-dukker.
I anledning af Hernings 100-års fødselsdag har købstaden besluttet at opføre verdens højeste modeshow, hvor modeller er skiftet ud med kæmpe-dukker.

Herning er i disse dage i gang med at forberede sig på at afvikle det højeste modeshow, verden endnu har set. Den høje udfordring er blevet sat i gang på baggrund af, at den gamle købstad i år kan fejre 100-års jubilæum.

Lokale designvirksomheder og uddannelsesinstitutioner er gået sammen for at skabe et spektakulært show med den høje catwalk:

”Historisk set har virksomheder, uddannelsesinstitutioner og kunstnere altid arbejdet tæt sammen på Herning-egnen. Derfor skal Hernings 100-års jubilæum som købstad naturligvis fejres med et show skabt på tværs af kunst, kreativitet og kommercielle interesser,” siger René foli, som er Souschef på designskolen TEKO, i en pressemeddelelse.

I Herning arbejder man på højtryk for at få design, beklædningsdele og endog dukker klar til eventet, som løber af stablen fredag d. 3. maj i år.

Til eventet kommer nemlig den australske kunstnergruppen Snuff Puppets, der kombinerer dukketeater, levende musik, visuel og fysisk teater, for at deltage i showet.

“I Danmark møder kunstnergruppen ni tøj- og tekstilvirksomheder, der sammen med design- og brandingstuderende fra VIA UC, TEKO Design + Business vil skabe en oplevelse ud over det sædvanlige,” står der ydeligere i pressemeddelelsen om Snuff Puppet, virksomhederne og skolernes medvirken.

Det er altså dukkerne, som tøjvirksomheden BON´A PARTE står for at udvikle, der skal agere modeller under showet. Dukkerne får hver især det udtryk og tøj, som passer til den virksomhed, de går model for.

Det tårnhøje modeshow skabes af Dansk Mode & Textil i samarbejde med en række partnere.