Seneste
Artikler
Podcasts
Jobs
Bæredygtighed, Indland, Udland

Vogue UK slår et slag for modellers arbejdsforhold

Den britiske udgave af modebiblen Vogue er det første magasin, der implementerer en code of conduct for modellers arbejdsvilkår.
Den britiske udgave af modebiblen Vogue er det første magasin, der implementerer en code of conduct for modellers arbejdsvilkår.

Britiske Vogue har netop underskrevet en kontrakt, som binder modemagasinet op på ti retningslinjer for modellers arbejdsvilkår. Det skriver Telepgraph.co.uk.

De ti punkter, en såkaldt code of conduct, er udarbejdet af fagorganisationen Equitys udvalg for modeller, ledet af modellen Dunja Knezevic.

”Ved at underskrive Equitys Code of conduct viser Vogue UK vilje til at forbedre modellernes arbejdsforhold,” siger Dunja Knezevic til Telegraph.co.uk og fortsætter:

”Vi håber, at andre magasiner og forlag, detailhandlere og designere også vil forstå vigtigheden af at beskytte modellerne på arbejdspladsen, hoppe med på vognen og forhindre at modellerne behandles på en måde, som ville være uhørt i enhver anden profession.”

LÆS OGSÅ: Cover-chef: Modeller har fine kår i Danmark

De ti punkter sikrer forhold inden for områder som løn, transport, nøgenhed, arbejdstid og pauser, mad, temperatur og omklædningsrum og er gældende under skydninger i studier eller andre locations. Derudover må Vogue UK ikke længere bruge modeller under 16 år, når der fremstilles modeserier til et voksent publikum.

Equity er den første organisation i Storbritannien, der decideret nedskriver retningslinjer og udvikle en code of conduct, som beskæftiger sig med den side af industrien. Vogue UK er til gengæld det første magasin i verden, som underskriver et sådant konkret regelsæt på modelområdet.

”Vogue har siden 2012 arbejdet på at fremme en sundere tilgang til kropsbilledet i modebranchen,” siger Alexandra Shulman, som er chefredaktør på britiske Vogue, til Telegraph.co.uk.