Seneste
Artikler
Podcasts
Jobs
Navne, Økonomi, Udland

Her er mode-milliardærerne i 2013

Eneste danske mode-indslag på Forbes' årlige milliardærliste er Bestseller-ejer Anders Holch Povlsen, der i øvrigt er Danmarks tredjerigeste person.
Eneste danske mode-indslag på Forbes' årlige milliardærliste er Bestseller-ejer Anders Holch Povlsen, der i øvrigt er Danmarks tredjerigeste person.

Milliarderne ruller i modebranchen. I hvert fald hvis man skal dømme efter Forbes’ årlige opgørelse over verdens rigeste mennesker, der i år tæller en række moderigtige dollarmilliardærer.

Spanske Amancio Ortega ligger i front og indtager pladsen som verdens – hold nu fast – tredjerigeste. Han er medstifter af Inditex, modekoncernen der står bag blandt andet Zara, og er pr. 2013 intet mindre end 57 mia. dollar værd – svarende til mere end 260 mia. danske kroner.

Amancio Ortega havde den største vækst af alle milliardærerne på listen og har i år således overhalet blandt andre den amerikanske forretningsmand og kendis Warren Buffett.

På listens 10. plads sidder bestyrelsesformand for den franske luksusgruppe LVMH, der blandt andre tæller mærker som Louis Vuitton og Hermès, Bernard Arnault med en formue på 29 mia. dollar, svarende til 166 mia. kr., mens Stefan Persson, der er formand for svenske H&M indtager listens 12. plads med en værdi af 28 mia. dollar – 160 mia. kr.

Der er også en enkelt dansk modekendis at finde på dollarmilliardær-listen: Anders Holch Povlsen bag Bestseller-koncernen har nemlig med en værdi på 2,5 mia. dollar – godt 14 milliarder kroner – placeret sig på listens 589. plads. Det gør ham til Danmarks tredjerigeste person.

Og der er nye modeansigter på listen også: Diesel-ejer Renzo Rosso er 3 mia. dollar værd, Dolce&Gabbana-stifterne Domenico Dolce og Stefano Gabbana er 2 mia. dollar værd og den amerikanske designer Tory Burch har en værdi af 1 mia. dollar.

Forbes-milliardærliste tæller i år i alt 1.426 navne med en samlet værdi af 5,4 billion dollar, svarende til 30,94 billioner kroner. Skal vi lige skrive det med rigtige tal?

30.940.000.000.000 kroner.