Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Bæredygtighed, Udland

Gucci lancerer første regnskovsvenlige håndtaske

Det italienske modehus har i samarbejde med Green Carpet Challenge lavet verdens første serie af læderhåndtasker, der er certificeret af Rainforest Alliance.
Det italienske modehus har i samarbejde med Green Carpet Challenge lavet verdens første serie af læderhåndtasker, der er certificeret af Rainforest Alliance.

Modehuset Gucci har i samarbejde med Green Carpet Challenge, Rainforest Alliance og National Wildlife Federation udviklet og produceret verdens angiveligt første serie luksus-læderhåndtasker, der med garanti ikke har belastet regnskovene i Amazonas. Alle tasker er certificeret og kan spores hele vejen fra kvæg til færdig håndtaske.

”Det har været en stor ære for Gucci at arbejde med dette projekt og derigennem få indsigt i alle hjørner af forsyningskæden og være med til sætte fokus på læderindustriens ansvar for skovrydningen. Vi håber, at dette projekt kun er begyndelsen for vores virksomhed,” siger Diana Zanetto fra Gucci i en pressemeddelelse.

Baggrunden for projektet er, at Brasilien har verdens største kvægbestand på hele 175 mio. og de græsningsarealer, som kreaturerne har brug for, bliver skabt ved at fælde regnskov. Der er vedtaget love for at begrænse skovningen af Amazonasregnskoven, men reglerne er ikke blevet fulgt. Samtidig er verdensmarkedets efterspørgsel på kød og lædervarer fortsat med at stige i takt med den nye middelklasse, der vokser frem i store dele af verden.

”Det er så svært at optrævle denne komplekse forsyningskæde, men vi har gjort det. Vi har taget begreber, som ikke er særlig moderelaterede, såsom ”landbrugscertificeringer” og sat dem ind i en modekontekst,” siger Livia Firth fra Green Carpet Challenge i en pressemeddelelse.

Ifølge National Wildlife Federation er nøglen til at løse problemet mere viden til kvægavlerne om bedre landbrugsmetoder, så de gennem et mere effektivt landbrug kan begrænse behovet for opdyrkede arealer.