Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland, Modeuge, Navne

Modeugens aktører: Freya Dalsjö

Freya Dalsjö debuterede under sidste modeuge og vender nu stærkt tilbage. Vil du vide, hvad den unge designer glæder sig allermest til? Så læs med her.
Freya Dalsjö debuterede under sidste modeuge og vender nu stærkt tilbage. Vil du vide, hvad den unge designer glæder sig allermest til? Så læs med her.

Sædvanen tro kickstarter FashionForum Copenhagen Fashion Week med Modeugens Aktører. I dag kan du møde designer Freya Dalsjö, der debuterede med show ved modeugen i sommer – se her, hvad hun har lavet siden sidst.

Hvad er der sket med brandet Freya Dalsjö siden sidste modeuge?
Udgangspunktet med SS13 kollektionen var at forholde sig til beklædning som et kunstnerisk produkt  i både arbejdsprocessen og i formidlingen. Derfor har det været spændende at oversætte kollektionen til salgsbare genstande. Den process har været utrolig interessant, hvilket også resulterede i en udstilling i Nag Store, som jeg er ret stolt over.

I forlængelse af den process har vi også været på PITTI W messen i Firenze, hvilket var en stor oplevelse. Ikke bare fordi både Vogue og Marie Clair var vilde med det, men også især fordi man på en messe virkelig bliver tvunget til at formidle ens vision.

Vi har arbejdet meget på AW 13 kollektionen, som vi glæder os til at fremvise på Rådhuset den 30. januar under Copenhagen Fashion Week. Vi har indgået i et samarbejde med Kopenhagen Fur, som  virkelig har været inspirerende. Så man kan forvente, at det bliver storslået.

Derudover ser jeg rigtig meget frem til at skyde kampagne med Henrik Bülow. Ham og jeg har fået et meget kreativt og givende samarbejde. Showroom, udstilling på Somerset House under London Fashion Week som Dorothea Gundtoft kuraterer, bliver også spændende.

Hvad bliver anderledes ved denne modeuge ifht. sidste modeuge?
Jeg ser rigtig meget frem til at præsentere AW 13 kollektionen i de historiske rammer på rådhuset. De gamle bryggerihaller på Carlsberg ved sidste modeuge dannede en rå æstetisk ramme, som er mig meget velkendt. Jeg finder rådhusets rammer meget mere krævende, men også mere interessante, da jeg får lov til at udnytte de storslåede rammer til et udtryk, som både er et modspil og sammenspil med hvad jeg viser d. 30. Rummet spiller en stor rolle i et show, og måden vi udnytter det på denne gang får kollektionen til at stråle.

Jeg har ikke det generelle overblik over, hvad der er anderledes i år. I ugerne op til modeugen går jeg ind i mig selv og samler mig med mit team i et intimt og fokuseret kraftspring, hvor omgivelserne bliver sekundære.

Hvordan er det at være et nyt navn i den danske modebranche?
Det har jeg nydt hvert sekund af. Det har været den største fornøjelse at se, hvor min nysgerrighed har ført mig hen. Jeg har mødt en masse tossede, geniale og arbejdsomme mennesker, som har min helhjertede respekt. Jeg finder intet råddent i denne branche, så længe man tillader sig at have det sjovt hele vejen.

Hvad glæder du dig mest til ved modeugen?
Mit svar her bliver nok lidt selvoptaget, da jeg uden samligning glæder mig mest til at præsentere min AW13 kollektion. Min holdning er, at tøjet spejler sig i alt fra lyset og lyden, til gæsterne og rummet. Kollektion bliver først levende i det rum et show skaber. Derfor er jeg lige så detalje orienteret omkring showet, som jeg er omkring tøjet.

Er Freya Dalsjö at finde på messerne?
Jeg har prioteret at holde en privat præsentation for inviterede, og så glæder jeg mig til at være en del af Dorothea Gundtofts reception på den svenske ambassade.

Hvad skal du lave under modeugen udeover at holde show?
Efter et så intensivt forløb er det også velfortjent at fejre, så derfor holder jeg en fest om torsdagen. Detaljerne er dog stadig hemmelige, men jeg tør garantere at det bliver modeugens sjoveste fest, hvor de stive smil bliver lagt på hylden.