Seneste
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland, Økonomi

Georg Jensen får millionbøde

Smykke- og designvirksomheden har punget ud for at have trodset forbud mod bindende priser i forbindelse med videresalg.
Smykke- og designvirksomheden har punget ud for at have trodset forbud mod bindende priser i forbindelse med videresalg.

Georg Jensen forlangte i en periode på over to år, at forhandlerne brugte selskabets vejledende priser som mindstepris. Det skriver busieness.dk

Det var ulovligt, og det har Georg Jensen nu erkendt ved at betale en bøde på en million kroner, oplyser Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen i en pressemeddelelse.

Styrelsen har i fastsættelsen af bødens størrelse lagt vægt på, at de ulovlige krav er indgået i flere aftaler og af forskellige sælgere.

Det har desuden været en formildende omstændighed, at Georg Jensen selv tog kontakt til styrelsen og Statsadvokaten for Særlig Økonomisk Kriminalitet, da det gik op for firmaet, at det brød loven.

”Ved at samarbejde om sagen har Georg Jensen sparet sig selv og myndighederne for en ressourcekrævende proces. Det sætter jeg pris på, men det ændrer ikke ved, at Georg Jensen ulovligt har krævet, at de vejledende priser skulle være mindstepriser,” siger Konkurrence- og Forbrugerstyrelsens direktør Agnete Gersing i pressemeddelelsen ifølge business.dk

Kilde: business.dk