Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland, Modeuge, Udland

Dansk mode sætter verdensrekord - i Hong Kong

Danish Fashion Institute sætter i start-december i samarbejde med Hong Kong Fashion Designers Association rekord i catwalk: 3,2 kilometer skal modellerne gå - og det i dansk tøj.
Danish Fashion Institute sætter i start-december i samarbejde med Hong Kong Fashion Designers Association rekord i catwalk: 3,2 kilometer skal modellerne gå - og det i dansk tøj.

35 danske mærker er med, når der sættes verdensrekord i catwalk. Det sker den 9. december 2012 i Hong Kong, når mega-eventen World’s Greatest Catwalk rulles ud i et samarbejde mellem Danish Fashion Institute og Hong Kong Fashion Designers Association.

Med den imponerende Hong Kong-skyline som kulisse og en 3,2 kilometer lang runway, bliver det et brag af et show for op mod 500.000 tilskuere og verdenspressen. Det rekordsættende modeshow løber af stablen med i alt 340 modeller, hvoraf halvdelen iklædes tøj af danske mærker, som Danish Fashion Institute har samlet ind fra sine medlemmer.

Dansk mode og design har allerede et godt renommé i Hong Kong bl.a. gennem smykkegiganten Pandora, som på catwalken har den største andel af indgange med 25 modeller. I Danish Fashion Week glæder adm. direktør Eva Kruse sig:

”World’s Greatest Catwalk bliver et fantastisk kulturelt møde mellem øst og vest. Et festfyrværkeri af det bedste design fra danske og kinesiske designere foran øjnene på flere hundredetusinde tilskuere. Catwalken skal markere Danmark og Hong Kong, som to toneangivende destinationer inden for mode i Asien og Europa.”

Allerede i august 2010 løftede Danish Fashion Institute en lignende event i København, hvor 220 modeller gik en catwalk på 1,609 km. Flere rekorder er dog sat siden (senest i Tyrkiet sidste år), så for at slå rekorden, bliver denne catwalk intet mindre end 3,2 kilometer lang.

World’s Greatest Catwalk bliver kulminationen på Hong Kong Design Year 2012, og på catwalken er blandt andet tøj fra By Malene Birger (billedet), Baum und Pferdgarten, Tusnelda Bloch og Munthe Plus Simonsen – og knap 40 andre danske modehuse.