Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland, Modeuge

De nominerede til Magasins designpris er nu fundet

I formiddags blev det afsløret hvilke tre danske designere, der er nomineret til den allerførste uddeling af Magasin du Nords Fonds modedesignpris.
I formiddags blev det afsløret hvilke tre danske designere, der er nomineret til den allerførste uddeling af Magasin du Nords Fonds modedesignpris.

I år 2013 fylder Magasin du Nords Modesalon 100 år og i den anledning lancerer Magasin en stor modedesignpris til en værdi á 500.000 kr. Magasin du Nords Fond oplyser, at prisen gives til en dygtig modedesigner, der besidder en raffineret sans for modens udvikling, er et kreativt talent og mestrer sit håndværk til fingerspidserne.

I dag blev de nominerede så afsløret ved en brunch på restaurant Nimb i Tivoli, hvor de tre designere hver præsenterede tre udvalgte styles fra denne sæsons kollektion. Og de nominerede er:  Anne Sofie Madsen, Peter Jensen og Sara Sachs fra Moonspoon Saloon.

Prisen uddeles i december måned og vinderen modtager en pengepris på 300.000 kroner og et show under modeugen med dertilhørende PR-rådgivning til en værdi af 200.000 kroner.

De nominerede designere er udvalgt af fire indflydelsesrige damer; journalist Didder Rønlund, direktør for Danish Fashion Institute Eva Kruse, forlægger ved Malling Publications Malene Malling og bestyrelsesmedlem af Magasin du Nords Fond Nina Wedell-Wedellsborg.

Nina Wedell-Wedellsborg, der udover at være bestyrelsesmedlem i fonden, er oldebarn af Magasins stifter Emil Vett, glæder sig over at kunne være med til at hylde dansk mode:

“Mode og Magasin har i mine øjne altid været forbundne, og jeg er kommet i Magasin for at købe tøj, siden jeg var barn. Det er et helt særligt privilegium, at Magasin du Nords Fond har mulighed for at honorerer en dygtig dansk designer hvert år med et modeshow og så flot en pengepris.”

Det er første gang at prisen uddeles, men det er altså ikke sidste. Prisen skal være en årligt tilbagevendende begivenhed.