Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Bæredygtighed, Indland

International prisfest i København: Årets bæredygtige koncept

"Sustania bidrager til miljødebatten på en positiv måde," siger projektkoodinator ved NICE om dansk udtænkt bæredygtigt utopia.
"Sustania bidrager til miljødebatten på en positiv måde," siger projektkoodinator ved NICE om dansk udtænkt bæredygtigt utopia.

Hvordan ville verden se ud, hvis vi implementerede al bæredygtig viden og teknologi, som vi i forvejen kender til? Vi bekymrer os om miljøet og forsker i bæredygtige løsninger, men hvad ville der ske, hvis vi virkelig gjorde brug af al den viden?

Det tankeeksperiment har den danske tænketank Mandag Morgen sat sig for at dyrke. Med initiativet Sustania sættes der et positivt, fremadskuende fokus på bæredygtighed i mange forskellige brancher – nu også modebranchen. For organisationen NICE (Nordic Initiative, Clean and Ethical), der hver dag arbejder på, at gøre nordisk mode til den grønneste i verden, er det en stor fordel:

“Sustania bidrager til miljødebatten på en positiv måde ved at fokusere på innovation i stedet for at løfte pegefingeren,” siger Johan Arnø Kryger, projektleder ved NICE og fortsætter:

“I NICE er vi rigtig stolte af, at den nordiske modebranche har så gode bæredygtige idéer og koncepter, at mode nu er kommet blandt klassiske fokusområder, som arkitektur, mad, transport og energi. Det siger virkelig noget om, at fokus på bæredygtighed i modebranchen er øget.”

Sustania er et globalt netværk, som inkluderer alle, der har interesse for området. Det være sig både almindelige borgere, men også virksomheder, hvis beslutninger spiller en afgørende rolle for miljøet. Af de helt store spillere, kan nævnes Novo Nordisk, Microsoft, Dong Energi og Ikea.

I aften, torsdag d. 11. oktober, afholder Sustania en prisoverrækkelse, hvor det bedste bæredygtige initiativ og/eller koncept ud af 100 mulige, kåres. Blandt deltagerne ved arrangementet er blandt andre Connie Hedegaard, klimakommisær i EU og Arnold Schwarzenegger, guvernør og muskelbundt.