Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Bæredygtighed, Indland, Økonomi

5000 nye kreative job i København

Ny task force under Københavns Kommune lover 5000 kreative job.
Ny task force under Københavns Kommune lover 5000 kreative job.

I løbet af de næste fem år, vil der være 5000-6000 nye job i hovedstaden, hvis Københavns Kommune og de kreative erhverv bliver bedre til at spille sammen.

Sådan lyder budskabet fra Copenhagen Creative Task Force, der nu kommer med 20 konkrete forslag, som skal skabe øget beskæftigelse inden for mode, design og andre kreative erhverv.

Blandt forslagene er, at:

  • Københavns kreative kræfter skal have én indgang til kommunen, Copenhagen Creative Hub, i Kødbyen.
  • Hjælpe mindre kreative virksomheder med markedsføring i Beijing.
  • Styrke byens store events og markedsføre dem som bæredygtige.

Særligt sidstnævnte forslag glæder teknik- og miljøborgmester Ayfer Baykal (SF) da København i 2014 er udnævnt til europæisk miljøhovedstad af EU-Kommissionen:

”Det er en enestående chance for at markedsføre kombinationen af det grønne og det kreative som eksempelvis bæredygtig mode og energibesparende produkter. Derfor vil jeg gå i dialog med Danish Fashion Institute og andre kreative brancher om denne gyldne mulighed,” siger hun i en pressemeddelelse.

Allerede under budgetforhandlingerne i denne måned vil politikerne tage stilling til, hvilke af task forcens forslag, der skal gøres til virkelighed. Københavns Borgerrepræsentation har allerede afsat 19 mio. kr. til initiativer inden for kreativ vækst.

Den kreative task force er en udløber af Copenhagen Business Task Force, der for ét år siden kom med 77 konkrete forslag til, hvordan væksten i hovedstaden kan øges. 52 af forslagene er allerede – eller er ved at blive – implementeret.

Tænketankens forslag handler ikke om at give penge til konkrete kulturprojekter. Tvært imod har task forcen valgt at tage udgangspunkt i kommunes samlede aktiviteter. Københavns Kommune har for eksempel et af Danmarks største anlægs- og indkøbsbudgetter på henholdsvis omtrent 5 og 9 mia. kr. årligt. Her skal samspillet være bedre, så de kreative erhverv byder ind med innovative løsninger.

Copenhagen Creative Task Force består af:

Formand Leif Beck Fallesen: Fhv. chefredaktør og adm. direktør for Dagbladet Børsen, overborgmesterens særlige erhvervsrådgiver, Eva Kruse: Adm. direktør i Danish Fashion Institute, Lene Dammand Lund: Rektor for Det Kongelige Danske Kunstakademis Skoler for Arkitektur, Design og Konservering (KADK), Lisa Klint: Direktør i Musikzonen, Martin Lumbye: Partner i Momondo, bestyrelsesformand i Copenhagen Cooking, Nille Juul-Sørensen: Adm. direktør i Dansk Design Center og Wickie Meier Engström: selvstændig design- og innovationskonsulent