Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland, Økonomi, Udland

Tøjsalget krymper i flere lande

Engroskunder i detailhandlen har det svært, og slutforbrugerne er afventende med deres indkøb, lyder det fra analytiker.
Engroskunder i detailhandlen har det svært, og slutforbrugerne er afventende med deres indkøb, lyder det fra analytiker.

Krisen i dele af detailhandlen præger også flere danske modevirksomheder. De melder om pres på afsætningen. Sådan skriver epn.dk i dag.

For kort tid siden fastslog børsnoterede IC Companys, at koncernen forventer en lavere omsætning i det nye regnskabsår, og forklaringen er ikke mindst svingende forbrugerlyst og pressede grossister samt butikslukninger.

Modekoncernen DK Company, der er vokset hastigt de seneste år gennem opkøb, følger nu efter.

Selskabet melder, at det i første halvår 2012 har »oplevet vanskelige markedsforhold« med tilbageholdende forbrugeradfærd. Det har ifølge børsnoterede DK Company resulteret i stort pres på kunderne i detailhandlen.

Aktieanalytiker Nicolai Jeppesen, Sydbank, som følger modeindustrien, siger:

“Regnskabet fra DK Company ligger på linje med IC Companys og andre selskaber i de omkringliggende lande. Engroskunder i detailhandlen har det svært, og samtidig er slutforbrugerne i flere lande afventende med deres indkøb.”

Opkøber stort

DK Company med hovedsæde i Ikast melder også, at andet halvår vil være præget af fortsat svære markedsforhold. Det betyder, at en forventet vækst i omsætningen nu ændres til en melding om samme niveau som i sidste del af 2011.

DK Company ekspanderede i foråret hastigt gennem overtagelsen af flere mærker og 450 medarbejdere fra konkurrenten BTX Group. De aktiviteter udgjorde tidligere samlet 1,5 mia. kr. ud af BTX’s omsætning på 2 mia. kr.

Med overtagelsen er DK Company nu rykket op som nummer tre i den danske modebranche lige efter storkoncernen Bestseller samt IC Companys.

Overtagelsen af aktiviteterne fra BTX fandt formelt sted for to måneder siden. Siden købet blev lanceret i foråret, har DK Company også solgt nogle af de eksisterende mærker fra. DK Company fastslår i halvårsregnskabet, at der ikke forventes nye opkøb i andet halvår.

I stedet skal kræfterne ifølge koncernchef Jens Poulsen fokuseres på at konsolidere og integrere de nye aktiviteter.

“Flere af de mærker, som vi har overtaget fra BTX, har bl.a. Spanien og Italien som vigtige markeder. Krisen i Sydeuropa er hård. Samtidig er der en presset situation i dele af detailhandlen på andre af vores vigtige markeder. Derfor har vi haft en periode, hvor vi har måttet undlade at levere til engroskunder, som ikke har kunnet betale, og dermed har vi fået mere på lager,” siger adm. direktør Jens Poulsen.

Kold sommer gør ondt

Han fastslår også, at køligt sommervejr i Nordeuropa har ramt årets salg af kollektionerne med det mere lette tøj til lune temperaturer.

DK Company blev i fjor børsnoteret gennem opkøb af aktierne i afviklingsselskabet bag Bonusbanken. Selskabet er dog siden overflyttet fra Nasdax OMX Copenhagen til den mindre børs First North.

Kilde: epn.dk