Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Bæredygtighed, Indland

Claire Group først med hård etisk certificering

Danske Claire Group har som det første skandinaviske modehus opnået den internationale etiske certificering SA8000.
Danske Claire Group har som det første skandinaviske modehus opnået den internationale etiske certificering SA8000.

Danske Claire Group har som det første skandinaviske modehus opnået den internationale etiske certificering SA8000. SA8000 handler om sociale og etiske forhold som børnearbejde, tvangsarbejde, løn, arbejdstid og arbejdsmiljø.

SA8000 er den mest anerkendte internationale etiske certificering og bygger blandt andet på både Børne- og Menneskerettighedskonventionerne. Det skriver DM&T.dk.

Modsat øvrige certificeringer er SA8000 udover dokumentation også forbundet med løbende uanmeldte kontrolbesøg, såkaldte audits. Det sikrer, at virksomheden lever op til kravene i certificeringen. I Danmark har kun otte virksomheder opnået certificeringen, heriblandt Claire Group som den eneste modevirksomhed.

Tager medicinen selv

Vejen til godkendelsen har været lang. I løbet af det seneste halvandet år har Claire Group arbejdet benhårdt på at gennemgå hele sin internationale værdikæde.

”At opnå SA8000 certificering kræver et enormt dokumentationsarbejde. Men det gør et vist indtryk, at vi selv har gennemgået den selv samme procedure, som vi beder dem om at leve op til. Det har vi det godt med. Desuden sætter vi en tyk streg under, at vi mener det alvorligt, når vi taler om social ansvarlighed,” siger Nikolaj Hust, marketingdirektør i Claire Group A/S.

Tryghed til kunderne
SA8000 certificeringen handler om de etiske og sociale aspekter af virksomhedens drift, herunder også håndtering af virksomhedens leverandører. Det vil sige menneskerettigheder som for eksempel ingen brug af børne- og tvangsarbejdere, ligebehandling og arbejdstagerforhold som løn, arbejdstid og retten til at organisere sig fagligt.

”Vores nye certificering stiller naturligvis også store krav til os. Til gengæld giver det vores kunder en stor sikkerhed, når de køber vores varer,” siger Nikolaj Hust.

Udover Claire Groups egen nye certificering forventer virksomheden, at alle dens leverandører, som udover i Europa, fortrinsvis befinder sig i Indien og Kina, selv vil have opnået certificering efter den internationale handelsorganisation FTA’s code of conduct, BSCI, senest i 2015.

Kilde: DM&T.dk