Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Bæredygtighed

RETTELSE: Der sælges fortsat pels i Dansk Supermarked

Dansk Supermarked sælger fortsat pels. Særligt i stormagasinkæden Salling går salget af pelsvarer strygende.
Dansk Supermarked sælger fortsat pels. Særligt i stormagasinkæden Salling går salget af pelsvarer strygende.

RETTELSE. Tidligere i dag viderebragte FashionForum en historie fra EPN.dk, hvoraf det fremgik, at Dansk Supermarked stopper salg af pels ud fra en ”principiel beslutning.”

Dette har imidlertid vist sig ikke at være tilfældet, fortæller Søren Jespersen, pressechef i Kopenhagen Fur.

”Der ligger så vidt jeg ved ikke nogen principiel beslutning om at standse salg af pelsvarer i Dansk Supermarked. Det er Anima (dyreretsforkæmpergruppe, red.), der har sendt pressemeddelelsen ud,” siger Søren Jespersen.

Og den udtalelse bekræfter kommunikationsdirektør i Dansk Supermarked Finn Lund Andersen over for FashionForum.

”Dansk Supermarked har ikke truffet nogen principiel beslutning vedrørende salg af pels. Anima har sendt en pressemeddelelse ud, hvor de overfortolker det faktum, at Bilka (der er en del af Dansk Supermarked, red.) ud fra en forretningsmæssig vurdering har valgt ikke at føre pelsprodukter fremadrettet. Fordi det ikke sælger i Bilka,” forklarer kommunikationsdirektøren.

”Anima har enten misforstået meldingen fra Bilka – eller givet den lidt ekstra gas i en pressemeddelelse. Det passer under alle omstændigheder ikke. Vi sælger stadig pels. Fx sælger vi stadig meget pels i Salling (kæde af stormagasiner under Dansk Supermarked, red.),” forklarer han videre.

Således er det kun i Bilka, der ikke fremadrettet vil være pels på hylderne, og Finn Lund Andersen understreger i den sammenhæng, at der aldrig er blevet solgt synderligt meget pels i Bilka – primært små sæsonvarer i kaninskind.