Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Modeuge

Modeugens Aktører: Youheshe.com

Lulu Henckel er kreativ direktør hos webshoppen YouHeShe.com, der også har et prisvindende retail space i København. Under modeugen ser hun shows og får inspiration.
Lulu Henckel er kreativ direktør hos webshoppen YouHeShe.com, der også har et prisvindende retail space i København. Under modeugen ser hun shows og får inspiration.

Når modeugen løber af stablen summer branchen af liv. Men mange har brugt flere måneder på at forberede de intense modeuger, der for mange er årets højdepunkt. I serien Modeugens Aktører møder vi en række forskellige mennesker, der alle arbejder professionelt med modeugen.


Lulu Henckel er kreativ direktør hos webshoppen YouHeShe.com, der også har et prisvindende retail space i København. Under modeugen ser hun shows og får inspiration – og venter med at lave sine mange indkøb til hun kan få ro i et showroom. 


Hvordan forbereder du dig til CFW?


Min forberedelse til selve modeugen består mest af alt i at besvare invitationer til shows og events og få planlagt mine dage. Jeg er indkøber hos Youheshe på alle vores mærker, og alle de aftaler skal også i hus inden hele ræset starter med modeugen og indsalg.

Hvordan deltager du i CFW?
Jeg deltager som indkøber og som en stor mode entusiast, der elsker og værdsætter alle de fine shows og kollektioner, de forskellige designere har brugt rigtig lang tid på at forberede. Jeg vælger altid ikke at lave nogle indkøbsaftaler under selve modeugen, da jeg bruger de dage på at se shows, være på messer og til forskellige arrangementer. Det giver mig mulighed for at få inspiration, se alle de forskellige kollektioner og få talt med en masse mennesker. Jeg vil hellere købe de forskellige kollektioner ind i deres showrooms, da der er ro og fred til at fordybe sig i kollektionerne og god tid til at få snakket med mine leverandører, som jeg sætter stor pris på.

Hvordan ser dine dage ud under selve CFW?

Mine dage er meget travle. Jeg starter om morgenen med at gå lidt rundt på messerne og så er jeg ellers til det ene show efter det andet. Ofte er der ikke så meget tid imellem shows, så det er ikke altid, man har tid til de store måltider. Men en af dagene vælger vi altid at mødes en masse mennesker til en god middag i byen inden shows fortsætter. Jeg synes også, det er rigtig hyggeligt at tage til nogle af de forskellige events rundt omkring i byen og få snakket lidt med forskellige mennesker, som jeg ikke ser til dagligt. Det er nogle lange dage som ofte slutter sent, så det er ikke meget søvn, man får de dage.

Hvad forventer du at få ud af CFW?
Jeg forventer at blive inspireret af alle de forskellige shows og kollektioner og måske finder jeg et nyt mærke til Youheshe. Og så forventer jeg nogle hyggelige dage med mange dejlige mennesker.

Hvad ser du mest frem til?
Jeg ser altid frem til Designers Remix showet som altid laver noget anderledes på et højt niveau. De har altid nogle fantastiske locations og fin styling, make-up og hår. Stine Goya er jeg også altid spændt på og denne gang glæder jeg mig også meget til at se Anne Sofie Madsen, som jeg har holdt øje med. Hun laver nogle fine ting.

Har du nogle særlige rutiner eller ting du skal nå?

Jeg skal nå at se hele Gallery-messen, og så har vi  lige startet Youheshe kids, så jeg skal også nå at se børnemesserne. I forhold til rutiner så er vi altid sammen med nogle af vores gode venner rundt og se nogle shows og så går vi altid ud til nogle drinks om aftenen. Vi har også en tradition om at vi altid spiser sushi på restauranten på Hotel Fox, men da shows er rykket fra Rådhuset til Tap2 så må vi nok finde en anden sushirestaurant denne gang.

Hvad betyder modeugen for dig som professionel?
Rent profesionelt er modeugen et stort højdepunkt, hvor jeg kan danne mig et godt overblik over den nye sæson, gamle og nye designere og netværke med folk i branchen. Jeg elsker den danske modeuge, for jeg er på hjemmebane og jeg er stolt af hvad Danmark kan byde ind med.

Har du nogen sjove anekdoter/sjove oplevelser i forbindelse med modeugen? Ting du husker særligt tilbage på?
Der er mange rigtig gode, sjove og fantastiske stunder at tænke tilbage på. Designers Remix’ 10års jubilæumsshow i Dronningens terminal og Day Birger Mikkelsens 10 års jubilæumsshow i skybrud på Kongens Nytorv. En DANSK-fest i gården hos Kim Grenaa og Uffe Buchard. The Reception på Nimb med Fashion Exclusive. Wood Wood’s gadeshow. Det første show min datter var med til at se. Stunder med bedste venner, gode drinks og middage og folks fantastiske og nogle gange mærkelige påklædning.