Seneste
Artikler
Podcasts
Jobs
Modeuge

Modeuge-debutant: Ikke et klassisk åbningsshow…

Debutanten Freya Dalsjö åbner officielt modeugens showkalender. Og den 22-årige designer lover, at der ikke bliver tale om et helt almindeligt modeshow.
Debutanten Freya Dalsjö åbner officielt modeugens showkalender. Og den 22-årige designer lover, at der ikke bliver tale om et helt almindeligt modeshow.

Onsdag kl. 14. skydes modeugen officielt i gang, når modeuge-debutanten Freya Dalsjö åbner ballet ved det traditionsrige åbningsshow. Og for den unge designer, der er 22 år gammel, er åbningsshowet en ret vild oplevelse.

”Det føles surrealistisk. Alt er gået meget stærkt. Nu står jeg med åbningsshowet, hvilket jeg ser som den største opbakning man kan få som ny dansk designer. Jeg har rigtig høje forventninger til mig selv, derfor føler jeg også et stort pres,” siger Freya Dalsjö til FashionForum.dk.

Designeren, der er født og opvokset ved Vejle, er uddannet på Royal Academy of Fine Arts i Antwerpen. Her blev hun færdig i 2010 og selvom hun lavede et uofficielt arrangement ved sidste modeuge, er det hendes første gang i den rigtige showkalender.

”Jeg glæder mig til at præsentere mit arbejde og er spændt på folks reaktioner og opfattelser af showet,” siger hun.

Showet skal rykke noget
Freya Dalsjö lægger ikke skjul på, at hun gerne vil være med til at skubbe lidt til folk. Der må gerne ske noget og hendes avantgarde designs, skal være med til at skabe lidt debat.

”Jeg håber showet kommer til at rykke nogle forestillinger om, hvordan man laver modeshows i Danmark. Jeg håber, mit show kan fremprovokere en grundlæggende diskussion om, hvad mode er og kan,” lyder det opfordrende fra den unge designer, der før tiden i Antwerpen også var et smut forbi Berlin.

Lover nyt…
Hvad der skal ske fremover må tiden vise, men et er sikkert for Freya Dalsjö – hun vil blive ved med at udtrykke sig med tøjet som medie og på den måde skubbe til folks forestillinger om mode.

”Jeg er lige startet og slutter ikke foreløbigt. Jeg har rigtig meget på hjerte, som jeg glæder mig til at formidle i løbet af de næste år. Åbningsshowet er det første skud på stammen og mit fokus fremadrettet er blandt andet ud over Danmarks grænser,” siger designeren.

Og man skal ikke tage fejl – for selvom Dalsjö er debutant, er der ikke noget amatøragtigt over hendes tilgang. Op til åbningsshowet skal alting nemlig hænge fuldstændig sammen.

”Jeg har bygget kollektionen og showet op, så det giver et samlet indtryk af min æstetik og mit univers. Kollektionen og showet kommer til at tale for sig selv. Det bliver ikke et klassisk åbningsshow…”