Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Økonomi

Pilgrim i fint 2011

Smykkevirksomheden har oplevet positivt 2011 og planlægger yderligere ekspansion
Smykkevirksomheden har oplevet positivt 2011 og planlægger yderligere ekspansion

Regnskaberne for 2011 viser positiv fremgang på flere planer for smykkevirksomheden Pilgrim. Virksomheden har således i 2011 et overskud på to mio. kr. før skat og en soliditetsgrad i virksomheden på over 40 pct.

Samtidig har Pilgrim fået ryddet op i virksomheden og fået styr på lagrene, afviklet ikke-rentable aktiviteter og tilpasset organisationen. Derudover er Pilgrim lagerførende, så detailhandlerne ikke behøver have penge bundet op i varelagre skriver virksomheden i en pressemeddelelse.
.
”Det er meget positivt, at Pilgrim, på trods af de vanskelige konjunkturer i specielt Europa, har formået, at fastholde omsætningen og præstere et overskud i 2011,” lyder det fra Claus Wædeled, adm. direktør i Pilgrim.

Ekspansion af butiksnettet
Pilgrims fire vigtigste forretningsområder er wholesale, online, duty free og retail. Mens der har været et fald i wholesale-delen på grund af lavkonjunkturen i Europa, er online- og duty free-områderne i vækst.

Retailomsætningen er over 30 pct. større end sidste år. 

Pilgrim har åbnet 5 nye butikker i Danmark i løbet af 2011, hvilket betyder, at antallet af butikker i Danmark nu er oppe på 26. Denne positive udvikling forventes at fortsætte med seks-otte butiksåbninger i 2012. 


Der er indgået nye samarbejdsaftaler i Korea, Tyskland, Østrig, Schweiz og Polen. Aftalen i Korea blev indgået i starten af regnskabsåret og har udviklet sig meget positivt, og her er antallet af butikker forøget fra fem til 15. Også for Tyskland og Polen forventes der en positiv udvikling. I Tyskland er der især fokus på retail-siden, og i marts åbnede Pilgrim sin første butik i Berlin.