Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

Dansk Fashion Awards - Her er vinderne

Torsdag aften blev vinderne af årets Dansk Fashion Awards fundet ved en ekstravagant begivenhed på Glyptoteket i København.
Torsdag aften blev vinderne af årets Dansk Fashion Awards fundet ved en ekstravagant begivenhed på Glyptoteket i København.

"Tak fordi I har så meget talent."

Ordene er Eva Kruses, adm. direktør i Danish Fashion Institute. Hun vandt årets særpris ved Dansk Fashion Awards. For foruden en lang række priser udvalgt af en jury og en online-afstemning i den bredere befolkning, præsenteres nemlig også ved Dansk Fashion Awards prisen Årets Respekt, hvor udelukkende de to arrangører Uffe Buchard og og Kim Grenaa bag eventbureauet Grenaa/Buchard, deltager i kåringen af vinderen. 

Fint selskab
Blandt de tidligere vindere finder man blandt andet moderedaktør Lotte Freddie og HKH Kronprinsesse Mary, men ifølge arrangørerne fik prisen ekstrameget værdi, netop fordi den nu blev uddelt for femte år i træk:

"Personen fortjener respekt for at sætte dansk mode på verdenskortet. Hun er den perfekte ambassadør for dansk mode," lød begrundelsen for, hvorfor valget faldt på Eva Kruse.

Og det var en rørt DAFI-direktør, der indtog podiet. Hun roste holdindsatsen og den danske modebanche per se, inden hun sluttede med netop årsagen til, at hun overhovedet har et job at udføre:

"Vi kan kun lave rammerne. Der er gode frontfigurer, men virkelig også gode folk i kulissen. Det her er en teamindsats. Tak fordi I har så meget talent."

Ikke bare kreativitet
På scenen var også blandt andre økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager (Rad.) , der med følgende ord tildelte Designers Remix prisen for Årets Danske Brand:

"Vi taler ikke bare om kreativitet men om global kreativitet. Årets danske brand er et eksempel på nogle, der er gode til vækst – og vi kan godt lide, når brands har indflydelse på vækstbalancen. Årets danske brand handler om at være mere end bare kreative i traditionel forstand – men hele vejen hen til pengekassen. Vinderen brander vores land og gør det større end dets udstrækning," lød det fra ministeren.

Den samlede vinderliste:

Årets Danske Brand: Designers Remix

Årets Danske Accessoir-designer: Line & Jo

Årets Danske Kampagne: Ole Lynggaard Copenhagen

Årets Etiske Pris: Aiayu

Årets Stylist: Simon Rasmussen

Årets Danske Modefotograf: Rasmus Skousen

Årets Danske Hårstylist: Mette Thorsgaard

Årets Danske Makeup Artist: Anne Staunsager

Årets Nye Model m/k: Henrik F & Josephine Skriver

Årets Danske High Street: Selected

Årets Dommerpris: Henrik Vibskov

Årets Retail Space: Acne

Arets Internationale Designer: Stella Mc Cartney

Årets Modebegivenhed: Frimærkesamarbejde, Soulland/Malene Birger og Post Danmark

Årets Danske Designer: Silas Adler, Soulland