Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

Danske modefolk: NICE giver stor inspiration

Både Malene Birger, David Andersen, Henrik Fjordbak, Teis Bruun og Mads Nørgaard var imponerede over Copenhagen Fashion Summit - og fik gode ideer med hjem.
Både Malene Birger, David Andersen, Henrik Fjordbak, Teis Bruun og Mads Nørgaard var imponerede over Copenhagen Fashion Summit - og fik gode ideer med hjem.

Blandt de 1000 gæster til Copenhagen Fashion Summit, der netop har været afholdt i Operaen i København, kunne man finde en lang række danske designere og modefolk. FashionForum.dk spurgte en håndfuld, hvad de tager med tilbage til deres virksomheder.

Designeren Malene Birger fortæller, at der i hendes virksomhed skal rykkes endnu mere på bæredygtighed nu:

”Vi skal hjem og kigge dybt i de processer, hvor vi kan gøre en forskel. Vi kan tage et lille skridt ad gangen og få tingene ind i vores strategi. Vi arbejder allerede med menneskerettigheder, men et nyt tema kunne sagtens være vand,” siger hun og lægger sig dermed op ad et af de helt store temaer for bæredygtig produktion; hvordan man formindsker modeindustriens massive vandforbrug.

Derudover blev modedesigneren inspireret af Rossella Ravagli, CSR-manager hos Gucci, der fortalte om pr-strategien i det italienske luksusmodehus.

”Jeg kunne godt tænke mig at arbejde med vores indpakninger på en bæredygtig måde også, inspireret af oplægget. Og derudover vil jeg gerne lave specielle ting til vores high end-kunder og -markeder. Vi har fået en masse ideer, og det her er et fantastisk arrangement,” siger Malene Birger og påpeger, at hele ledelsen er mødt op.

Start på en større bevægelse
For designer David Andersen skaber topmødet forhåbninger for fremtiden.

”Jeg arbejder allerede ret meget med bæredygtighed, men det, jeg synes, er bedst, er, at der er mødt så mange op – det viser en stor interesse. Alle siger jo, at de gør noget – og det gør alle så ikke. Så man kan håbe, at det her er en start på et større samarbejde på tværs af virksomheder,” siger designeren.