Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Økonomi

Kvartalsregnskab fra Adidas er bedre end ventet

Både omsætning og indtjening er betydeligt bedre end ventet i nyt kvartalsregnskab - og det betyder opjusteringer.
Både omsætning og indtjening er betydeligt bedre end ventet i nyt kvartalsregnskab - og det betyder opjusteringer.

Tyske Adidas har mandag morgen fremlagt regnskab for første kvartal, hvor både omsætningen og indtjeningen kommer ud betydeligt bedre end ventet.

På den baggrund opjusterer selskabet indtjening- og omsætningsprognosen for helåret. Aktierne i Adidas er indikeret godt fire procent højere i det tyske førmarked. Det skriver Epn.dk.

Adidas fik en omsætningsfremgang på 14 pct. til 3,80 mia. euro i første kvartal, hvilket var bedre end analytikernes forventninger på 3,59 mia. euro. Kigger man geografisk på salget, så steg omsætningen på det asiatiske marked med 26 pct. i første kvartal eksklusiv valutaeffekten, mens salget i Vesteuropa steg med 7 pct. På emerging markets og på det nordamerikanske marked steg salget med 15 pct. i første kvartal.

Overskuddet efter skat steg voldsomt med 38 pct. og landede på 289 mio. euro i kvartalet sammenlignet med analytikernes forventninger 231 mio. euro. Driftsindtjeningen steg med hele 30 pct. til 409 mio. euro i første kvartal. Driftmarginalen steg til 10,7 pct. i første kvartal.

"Investeringerne i vores forskellige brands og salgskanaler har resulteret i en uset lang periode med høj vækst. Vi er præcis hvor vi gerne vil være. Vi manøvrer os elegant igennem det fortsat udfordrende forretningsmiljø," skriver Herbert Hainer, adm. direktør hos Adidas, i regnskabsmeddelelsen.

Det nævnes i regnskabet, at der fortsat ventes et løft i salget med EM i fodbold i 2012. Salget ventes nu at stige med 10 pct. i 2012 sammenlignet med tidligere prognose om en omsætningsfremgang på mellem 5-9 pct. i 2012.

Adidas venter fortsat, at driftsmarginalen vil blive forbedret til næsten 8 pct. i 2012. EPS-indtjeningen ventes nu at stige med 12-17 pct. i 2012, hvilket er en opjustering i forhold til de tidligere forventninger om en stigning på 10-15 pct. Det svarer til et resultat efter skat på 750-785 mio. euro i 2012.

Kilde: Epn.dk
Billeder: Stella McCartney for Adidas