Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

Ny bog om nordisk modevidenskab

Ny bog fra Center for Modevidenskab ved Stockholms Universitet sætter fokus på modevidenskaben
Ny bog fra Center for Modevidenskab ved Stockholms Universitet sætter fokus på modevidenskaben

Er du interesseret i modevidenskab, forskning eller teori? Så er den her bog måske noget for dig. Den helt nye bog Nordic Fashion Studies er netop udkommet, udgivet af Stockholms Universitet. Det skriver tekstilforum.no.

Bag bogen står Louise Wallenberg fra Center for Modevidenskab og Peter McNeil, professor i modevidenskab ved Stockholms Universitet.

”Moden bliver ofte set på som noget diffust og utilgængeligt, samtidig med at den som fænomen stadig duker op i både medier og folks bevidsthed. Måske er det netop denne tvetydighed, der gør moden så interessant,” siger Peter McNeil i en pressemeddelelse.

Gennem forskellige perspektiver illustrerer bogen modens mange dimensioner, dens påvirkning af hvordan vi opfatter vores kroppe, hvordan den styrer vores behov og vores forbrugsmønstre. Andre vigtige perspektiver er fx, hvordan vores økonomiske og kulturelle historie kommer til syne på nye måder, når den læses gennem moden, samt hvordan moden muliggør en indtræden i globale kulturelle fællesskaber.

”Modevidenskab er et tværfagligt emne, noget som denne bog synliggør. Både den akademiske modevidenskab og den generelle interesse for modens betydning, såvel kulturelt som økonomisk, er vokset stært på bare nogle få år,” siger Louise Wallenberg.

Kilde: Tekstilforum.no.