Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

Abercrombie & Fitch skruer ned for parfumen

De ansatte i modebutikken Abercrombie & Fitch i København bliver lidt mindre velduftende fremover
De ansatte i modebutikken Abercrombie & Fitch i København bliver lidt mindre velduftende fremover

 De ansatte i modebutikken Abercrombie & Fitch i København bliver lidt mindre velduftende fremover. Det skriver Politiken.

De skal nemlig ikke længere sprøjte parfume på interiør og tøj hver halve time. Nu skal der sprøjtes fra balkonerne fem gange dagligt med parfumen Fierce, som blandt andet indeholder det allergifremkaldende stof Citronellol.
 
Politiken kunne den 10. januar fortælle, hvordan modebutikken har modtaget flere påbud fra Arbejdstilsynet om at sikre, at parfumebrugen i butikken ikke udgør en risiko for de ansatte. Et påbud forretningen hver gang har ignoreret. Det fik Videnscenter for Allergi og Astma & Allergiforbundet til at kritisere forretningens metoder over for Politiken, som nu har valgt at følge Arbejdstilsynets påbud.
 
Fortsat kritik

Men kritikken stopper ikke trods de nye retningslinjer. For fem gange dagligt er stadig en mængde, der kan føre til allergi og gener hos både ansatte og butikkens kunder, mener Astma & Allergiforbundet.
 
"Problemet er ikke væk, før parfumen er det. En sådan reduktion har ikke den effekt, man skulle tro. Lidt parfume er også skidt," siger Lise Nørgaard, kommunikationschef hos forbundet.
 
Hun vurderer dog, at det har nogen effekt, at butikken har skåret ned for parfumeforbruget. Men hun fastholder, at dem, der lider af astma og allergi stadig kan få symptomer, faktisk vil kun de mindst følsomme helt kunne undgå symptomer.
Samtidig er der også fortsat en risiko for, at de ansatte, der ikke har allergi vil kunne udvikle en allergi. Parfumen sidder nemlig i tøjet og på bordene, som de ansatte dagligt har kontakt med.
 
HK kritiserer
Hos de butiksansattes fagforening HK er de også utilfredse med, at Abercrombie & Fitch beder deres unge ansatte om at sprøjte med parfume.
 
"HK Handel er bestemt ikke tilfreds med, at Abercrombie & Fitch bare reducerer antallet af gange en ansat skal sprøjte parfume ud i butikken. Vi mener slet ikke, at der skal sprøjtes parfume ud i luften, så de ansatte udsættes for allergifremkaldende stoffer," siger Birte Haugaard arbejdsmiljøkonsulent i HK.
 
Arbejdstilsynet har ikke bedt Abercrombie & Fitch om at fjerne parfumen. Ordlyden er, at "virksomheden påbydes at sikre de ansatte mod unødig påvirkning fra stoffer og materiale."
 
Abercrombie & Fitch i København ønsker ikke at udtale sig til Politiken. De henviser til Eric Cerny fra Abercrombie & Fitch i USA, der ikke har svaret på Politikens mail. Han har tidligere udtalt, at "vores fans elsker vores parfume".

Kilde: Politiken.dk