Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

Anmeldelse: Velour AW12

Velour kunne fremvise en kollektion uden de store overraskelser. Ikke dermed sagt, at kjolerne, nogle gulvlange, andre korte og andre igen skåret ved knæet, var hverken kedelige eller uklædelige. Bestemt ikke.
Velour kunne fremvise en kollektion uden de store overraskelser. Ikke dermed sagt, at kjolerne, nogle gulvlange, andre korte og andre igen skåret ved knæet, var hverken kedelige eller uklædelige. Bestemt ikke.

Velour kunne fremvise en kollektion uden de store overraskelser. Ikke dermed sagt, at kjolerne, nogle gulvlange, andre korte og andre igen skåret ved knæet, var hverken kedelige eller uklædelige. Bestemt ikke. Kollektionen var nydelig, printene – forstørret hundetern på henholdsvis blå og rød baggrund og salt-og-peber-tryk – gjorde sig fint uden at kamme over den hårfine linje til tacky.

[[addon]]

Og en række dele med kanter, der var knivskarpt klippet i stedet for syet bidrog til kollektionens grafisk præcise udtryk, samtidig med at en rigtig rar solskinsgul blandt alt det mørke faktisk var et dejligt lyspunkt.

 
Smagen af gensyn
Alligevel står man som tilskuer tilbage med en smag af gensyn i munden – for med få undtagelser var der altså ikke det helt store nye under solen fra den svenske showdebutants side.
 
Hvem har eksempelvis ikke set en taljeret stropløs kjole med strutskørt før? Ikke, selvfølgelig, at gentagelse ikke er en modens præmis – men gentagelse skal trods alt gerne gå hånd i hånd med en vis udvikling og nytænkning.
 
Sikkert herretøj
Herretøjet var mere sikkert end dametøjet, dog med en enkelte afstikkere i form af en camelfarvet ruskindsjakke i klassisk cowboyjakke-snit og nogle meget brede bløde, uldne bukser med knaplukning frem for lynlås i gylpen, men ellers var inspirationen amerikansk college-stil holdt i neutrale nuancer iblandet karrygul og bordeaux.
 
En række kjoler med boxerryg og en fin plisseret draperi-effekt langs forstykket begejstrede, men ellers var det faktisk – og desværre – showets aller-allersidste indgang, der havde størst wow-effekt:
 
Koralrød storslåethed
En lang nederdel i flere lag halvtransparent koralrødt materiale, der svævede om modellen og efterlod publikum med et ønske om, at kollektionen havde vovet mere i den retning.
 
Til Velours forsvar må nævnes, at deres efterårs/vinterkollektion byder på et noget mere farvestrålende univers end flertallet af de andre designere, der viste under denne modeuge. Men farver gør det altså ikke alene. 

 
Anmeldelsen er uploadet med 4G mobilt bredbånd, venligst udlånt af Telia.