Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

Magasin dropper pelsen

Magasin dropper pelsen og følger dermed Debenhams - ingen konfrontation mod modeugen, lyder det.
Magasin dropper pelsen og følger dermed Debenhams - ingen konfrontation mod modeugen, lyder det.

I gamle dage kunne man finde en hel pelsafdeling i stormagasinet Magasin. Sådan er det ikke mere – og sådan bliver det aldrig igen. Det skriver DR 

For selvom Magasin har gået ret stille med dørene, så har stormagasinet indført en ny politik. Udfasningen af pelssalg er allerede i gang, men fra april 2012 vil Magasin ikke længere sælge nogen form for ægte pels i deres butikker. Det blev besluttet i slutningen af sidste år.

Dermed går Magasin en helt anden vej end den aktuelle modeuge Copenhagen Fashion Week, der har pelsfirmaet Kopenhagen Fur som hovedsponsor. Modeugen åbner onsdag med et stort pelsshow på Københavns Rådhus.

Dyreaktivister: Det er flot
Hos Anima, der er foreningen for alle dyrs rettigheder, jubler man over Magasins beslutning.

– Det er flot, at Magasin tager ansvar og stopper al salg af pels. Men det er meget det billede, vi ser overalt efterhånden. Listen med virksomheder, der er imod salg af pels, er vokset de seneste ti år, siger kampagnekoordinator Thorbjørn Schiønning til DR Kultur.

Han siger, at Anima har haft en dialog med stormagasinet og introduceret Magasin for de forhold, som pels produceres under.

Ikke noget hokus pokus
Men Magasins kommunikationschef Jan Helleskov har andre forklaringer på den nye politik.

– Forklaringen er ganske simpelt, at vi er en del af Debenhams i London, som har haft en pelspolitik i rigtig mange år og ikke har solgt pels i omkring 15 år. Derfor har vi harmoniseret vores pelspolitik. Pels har udgjort en stadigt mindre del af vores omsætning, siger Jan Helleskov.

Klassiske minkpelse og lignende har ikke hængt på bøjlerne i stormagasinet i en del år, men til gengæld har enkelte af deres butikker i Magasin solgt tøj med kaninpels, hvilket sælger ret godt, vurderer han.

Anima: Gør som Oslo
Hos Anima sidder man nu med et ønske om at danskernes modeuge kopierer Oslo Fashion Week, der for få år siden underskrev et charter imod brugen af pels.

– Copenhagen Fashion Week burde følge Oslos fine eksempel og stoppe brug af pels. Men den danske modeuges direktør Eva Kruse har jo arbejdet for Kopenhagen Fur, så jeg kan godt se, hvorfor de har et godt samarbejde, siger Thorbjørn Schiønning.

Magasin støtter – ligesom pelsfirmaet – også selv modeugen.

– Der ligger slet ikke en konfrontation bag vores politik – hverken med modeugen eller Kopenhagen Fur. Vi sponsorerer modeugen på forskellige måder og støtter med det, som vi kan, siger Jan Helleskov fra Magasin.

Kilde: DR Kultur.