Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

Kulturminister: Jeg får et kick ud mode

”Jeg har en forkærlighed for Copenhagen Fashion Week. Jeg bliver personligt inspireret af de her, man kan vel nærmest kalder det forestillinger. Det er ti minutters koncentrat af innovation og kreativitet," siger Uffe Elbæk (R).
”Jeg har en forkærlighed for Copenhagen Fashion Week. Jeg bliver personligt inspireret af de her, man kan vel nærmest kalder det forestillinger. Det er ti minutters koncentrat af innovation og kreativitet," siger Uffe Elbæk (R).

Til CPH Vision/Terminal-2’s presseshow tog FashionForum.dk en kort snak om dansk modes fremtidige potentiale med kulturminister Uffe Elbæk (R). For ministeren er mode nemlig en professionel såvel som personlig passion:
 
”Jeg har en forkærlighed for Copenhagen Fashion Week. Jeg bliver personligt inspireret af de her, man kan vel nærmest kalder det forestillinger. Det er ti minutters koncentrat af innovation og kreativitet – jeg får et kick ud af det,” siger Uffe Elbæk til FashionForum.dk og fortsætter:
 
Rent politisk har modebranchen jo værdi i kraft af, at det er en af frontløberne inden for de kreative erhverv,” siger ministeren, der har en ambition om at forløse det yderligere potentiale, han mener, der er i den kreative industri i Danmark. 
 
”Jeg vil gerne bidrage til at synliggøre og promovere dansk mode – det er både en fornøjelse og en politisk pligt for mig at deltage,” siger han.
 
Adspurgt om de videre planer for udviklingen af den danske modebranche, efter den tidligere regerings initiativ Modezonens ophørte med december 2011, fortæller Uffe Elbæk, at han og erhvervs- og vækstminister Ole Sohn (SF) faktisk holder møde om netop dette på mandag.
 
”Vi skal se på, hvad vi har lært af Modezone-projektet, og se på om der kan skaffes penge til nye initiativer.”
 
Mødet mandag er blot første fase i en afdækkende diskussion, der forventes afsluttet i løbet af årets første seks måneder.
 
”Der er ikke bare tale om spæde skridt, det her er noget vi har store ambitioner for og tager meget seriøst, det hele skal bare konkretiseres i købet af det næste halve år,” siger ministeren. 
 
For som han understreger, der er jo meget at vinde ved at satse på moden:
 
”Der er flere ting i det. Dels er der jo flere arbejdspladser på bundlinjen, men en stærk modebranche kan også bidrage til at styrke den danske identitet som kreativ nation – og bedre kombination kan man faktisk ikke få,” slutter ministeren.