Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

Anmeldelse: Wackerhaus AW12

Der var dømt sexede og velklædte vinterpiger hos Wackerhaus, der har skabt kollektionen Glacierville.
Der var dømt sexede og velklædte vinterpiger hos Wackerhaus, der har skabt kollektionen Glacierville.

Der var dømt sexede og velklædte vinterpiger hos Wackerhaus, der har skabt kollektionen Glacierville. Her var pigerne klædt på til både en legende vinter med udendørsaktiviteter i sneen eller en velklædt middag i den varme stue.

Således også i farvevalget, hvor grå nuancer, en fin mintgrøn, sort, navy og lilla gengav vinterens knivskarpe himler, mens orange, gyldne, bordeaux og okker nuancer symboliserede bladenes skiften – i hvert fald ifølge presseteksten, der spandt et helt – og meget fint – univers om kollektionen. Materialerne? Vasket silke, fløjl, børstet frotté (ja!), twill, uld og cashmere. God blanding mellem det uhøjtidelige og en smygende luksus.

Handsker af guld
Når modellerne tydeligst var klædt på til en kold vinter, var det iført Vibe Harsløfs showpieces: handsker og ørevarmere af krydsede, tynde guldtråde var vidunderligt legende og i den grad med til at sætte stemningen.

Det var et velkendt Wackerhaus-univers, vi var tilbage i. Knivskarpe detaljer på blazere, med dertilhørende smalle bukser, fine skjorter og noget helt gedigent overtøj. Fremhæves skal især en en kappe i grå og en trench-coat i brun med ekstra flapper foran og gyldne knapper. Bravo.
[[addon]]Som et rigtig fint element var der arbejdet med quiltning, både som små deltaljer på bukser og bluser, eller som bærende element på velfungerende brede shorts eller en grå kjole. Perfekte til en slapper foran kaminen efter endt dag i sneen. 

Farvekombinationerne er altid fine hos Wackerhaus og også her, hvor bl.a en sart mint var sat sammen med en brændt orange. Overraskende og sit eget, og med en habil fornemmelse for, at sådan noget er som at gå på en knivsæg.

Smilende publikummer
Publikum smilede flere gange veltilfredse på scenen på Gallery – og ja. scenen. Hos Wackerhaus havde man nemlig gennemtænkt rummet, og placeret alle oppe på scenen. Som til Soullands AW10-kollektionen, hvor man havde gjort det samme, sikrede det, at man for en gangs skyld fik alle detaljerne med, fordi man sad i højde med tøjet. Notér, og tak for det.

Men den helt store showstopper, og den indgang, der helt sikkert affødte de største smil, var en gulvlang kjole i semitransparent dyb pink/kirsebær med knapper hele vejen op. Langærmet aftenskjortekjole er måske ikke den bedste beskrivelse, men den tog kegler.

Farven markerede også overgangen til de to sidste indgange, der med samme friske nuance og nu også safran, okker og brun, markerede morgenrødens komme og måske et gryende forår. Vi håber, det er et løfte om en ligeså god SS13.