Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

Soulland står bag gaven til det danske EU-formandskab 2012

Danske Soulland skal designe gaven til det danske EU-formandskab 2012
Danske Soulland skal designe gaven til det danske EU-formandskab 2012

Den danske modevirksomhed Soulland står bag gaven til det danske EU-formandskab 2012. Gaven består traditionen tro af et slips og et tørklæde, og disse to elementer skal bidrage til at skabe en visuel sammenhæng blandt EU-formandskabets medlemmer. 
 
”Det er en fast tradition, at formandskabslandet designer et slips og et tørklæde, der foræres som gave under formandskabet. Det danske design, vil være med til at skabe synlighed omkring vores formandskab,” forklarer Maria Egense, som er chef for logistikenheden.
 
Slips og tørklæde er holdt i en dyb blå farve med et speciallavet mønster, der tager afsæt i logoet for EU-formandskabet. Og netop kombinationen af design og EU-formandskabets visuelle identitet er vigtig i produkternes designmæssige udformning, mener Jacob Kampp Berliner, der er adm. direktør hos Soulland.
 
”Slipset og tørklædet er kun to produkter, men de skal passe ind i en større sammenhæng og kommunikere til et bredt og internationalt publikum samtidig med, at de repræsenterer den danske designtradition. Den opgave synes jeg, at Silas har løst meget fint,” fortæller han.
 
Slips og tørklæde vil i løbet af de kommende seks måneder blive brugt ved ministermøder, embedsmandsmøder og konferencer, mens Danmark varetager EU-formandskabet. 

Soulland laver gaven efter at have kvalificeret sig efter et EU-udbud og Maria Egense er tilfreds med udfaldet af dette på trods af den produktionsmæssige udfordring. 
 
”At levere slips og tørklæder til et EU-formandskab er en stor opgave hvad angår produktion, men bestemt også i forhold til design og vi er glade for samarbejdet med Soulland, som vandt opgaven efter udbud,” fortæller Maria Egense, om samarbejdet. 
 
“Vi må rose EU-formandskabet og Udenrigsministeriet for, at de kaster sig ud i et samarbejde med en ung 
modevirksomhed. Med samarbejdet viser vi, at små innovative firmaer kan løfte administrativt- og produktionstunge opgaver sammen med det etablerede,” slutter Jacob Kampp Berliner. 
 
Det er ikke første gang, Soulland samarbejder med en større virksomhed. I august 2011 designede Soulland og By Malene Birger Danmarks to første modefrimærker til Post Danmark. Frimærkerne blev offentliggjort og frigivet d. 4. august 2011 i forbindelse med Copenhagen Fashion Week og er udsolgt på mange af landets posthuse. Soulland blev grundlagt i 2002 af designer Silas Adler og lagde ud med at lave t-shirts til det københavnske skatemiljø. I 2007 tiltrådte Jacob Kampp Berliner som adm.dir., og kort herefter lancerede Soulland sin første fulde herretøjskollektion. Soulland oplever i dag en årlig vækst på 30 pct. og findes i førende butikker verden over.


Billeder: Soulland