Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

Modeugens aktører: Sarah O’Neill von Essen

DR's modeprogrammer laver ikke sig selv, og derfor fiser Sarah O'Neill von Essen rundt mellem shows, klipperum og redaktionen.
DR's modeprogrammer laver ikke sig selv, og derfor fiser Sarah O'Neill von Essen rundt mellem shows, klipperum og redaktionen.

Inden længe står der Copenhagen Fashion Week AW12 i kalenderen og dermed er der travlhed i den danske modebranche. FashionForum.dk sætter i serien ”Modeugens aktører” en række forskellige mennesker, der på hver sin måde arbejder med mode, stævne, for at høre om deres oplevelser, erfaringer og planer under modeugen.

Sarah O’Neill von Essen laver de modeugeprogrammer, der bliver vist under modeugen – og derfor er hendes modeuge præget af de  gode historier, de spændende mennesker – og en hel masse sjov.

Hvordan forbereder du dig til CFW?
Vi holder møder med Danish Fashion Institute og hører om den kommende modeuge. Hvor er de gode og nye historier? Så brainer vi, altså tilrettelæggerne, videre og finder ud af, hvad vi synes er interessant og skægt at indvie seerne i. Vi tænker på vinkler og mulige medvirkende. Vi prøver også at holde fingeren på pulsen igennem året, læser og snuser og holder antennerne oppe. Forhåbentlig fremgår det også af de færdige programmer! Vi er desuden i gang med at tilrettelægge en serie til DR2 om modens historie, så vi har fashion på hjernen, haha. Vores produktionsleder gør også et enormt arbejde op til, at løjerne går i gang. At lave fjernsyn er noget af en logistisk øvelse, så det er helt afgørende at have de tjekkede typer i sit ringhjørne.

Hvordan deltager du i CFW?
Vi fiser rundt og laver reportager fra både shows og messer – de bliver vist torsdag, fredag, lørdag og søndag kl 21.00 på DR K.

Hvordan ser dine dage ud under selve CFW?
De er lange – og skægge og indholdsrige! Vi er skiftevis på optagelser, hjemme og forberede programmer og så i klipperum.

Hvad forventer du at få ud af CFW?
Forhåbentlig fire gode programmer, der giver seerne indblik i flere hjørner af modeugen.

Hvad ser du mest frem til?
Modeugen i august var min første, og det var noget nær magisk at være til shows. Og sjovt og privilegeret at være med bag scenerne. Det hele sitrer, og det er vanvittig spændende at følge processen og mærke, hvor meget der er på spil for designerne.

Har du nogle særlige rutiner eller ting du skal nå?
Jeg er slet ikke rutineret! Men sidste år nåede jeg hverken at spise sundt eller fjerne min afskallede neglelak, og det kunne jeg godt tænke mig at gøre bedre denne gang.

Hvad betyder modeugen for dig som professionel?
Det er meget lærerigt at lave tv, der på en gang skal være aktuelt og fabulous. Og så er jeg glad for emnet og glad for at få mulighed for at lære branchen bedre at kende.