Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

Pandora lukker 100 salgssteder i Australien

Skandaleramte Pandora, der undgik den totale katastrofe, og kom bedre end ventet igennem årets tredje kvartal, tager nu konsekvensen af faldende omsætning og lukker hundrede salgssteder i Australien.
Skandaleramte Pandora, der undgik den totale katastrofe, og kom bedre end ventet igennem årets tredje kvartal, tager nu konsekvensen af faldende omsætning og lukker hundrede salgssteder i Australien.

 

Skandaleramte Pandora, der undgik den totale katastrofe, og kom bedre end ventet igennem årets tredje kvartal, tager nu konsekvensen af faldende omsætning og lukker hundrede salgssteder i Australien og New Zealand. Det skriver epn.dk.
 
Det meddelte chefen for Pandora Australia Karin Adcock torsdag morgen i en e-mail til alle Pandoras detailforhandlere i Australien og New Zealand. Det er anden gang på mindre end et år, at Pandora annoncerer, at man lukker hundrede salgssteder i New Zealand og Australien, skriver det australske branchemedie Jeweller Magazine.
 
Stort lidende marked
Australien er et af Pandoras største markeder, selvom omsætningen i tredje kvartal dykkede med hele 19,3 pct. til 138 mio. kr., svarende til knap 10 pct. af selskabets samlede omsætning. Det store omsætningsdyk kan være relateret til det faktum, at Pandora sidste år også lukkede omkring hundrede salgssteder i New Zealand og Australien og dermed kan yderligere omsætningsdyk være i vente i Australien for Pandora med de nye butikslukninger.
 
Skal give mere salg
Ræsonnementet bag lukningerne er ifølge Karin Adcock, at Pandora satser på at styrke sit brand, og at selskabet derfor er nødt til at ændre sin distributionsstrategi.
 
"Vi gør dette for at øge salget og for at sikre, at de kunder, der vil købe Pandora, kan gøre dette i stærkt brandede omgivelser. Vi ved, at dette ikke er tilfældet på nuværende tidspunkt," skriver Karin Adcock i e-mailen.
 
Flere konceptbutikker
De hundrede salgssteder, der bliver lukket, vil have lov til at sælge Pandoras produkter frem til den 31. marts, hvorefter Pandora vil satse på at åbne flere konceptbutikker, der udelukkende forhandler Pandoras smykker. Konceptbutikkerne ventes at blive drevet som franchise. Lukningerne er en nødvendighed for at give Pandora mere kontrol over kundernes oplevelse i købsøjeblikket, lyder det.
 
"Vi er nødt til at være sikre på, at vi tilbyder en kunde, der overvejer at købe Pandora, de bedst mulige betingelser, både i form af produktet og service," forklarer Karin Adcock i e-mailen.
 
Karin Adcock har tidligere benægtet, at beliggenhed tæt på en af Pandoras konceptbutikker har noget at gøre med, hvilke salgssteder, der bliver lukket.
 
Kilde: epn.dk