Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

Fondsbørsen: Pandora nedjusterede for sent

Pandora får kritik af Fondsbørsen, men afviser i en kommentar fra selskabet.
Pandora får kritik af Fondsbørsen, men afviser i en kommentar fra selskabet.

Pandoras bestyrelse er ikke enig i kritikken fra fondsbørsen, der har givet smykkeproducenten en påtale for ikke at melde sin nedjustering i begyndelsen af august ud tidligere.Nasdaq OMX har torsdag givet Pandora en påtale, for ikke at have overholdt punkt 3.3.1 i børsens "Regler for udstedere af aktier". Det skriver Børsen.dk.

Ifølge fondsbørsen burde Pandoras ledelse have orienteret markedet allerede i starten eller midten i juli om at målet om en omsætningsvækst på 30 pct. ikke kunne nås. Samtidig anføres det som en skærpende omstændighed, at nedjusteringen skete blot 3,5 måned efter Pandoras seneste opjustering.

Pandora skrev 2. august – to uger før den planlagte offentliggørelse af regnskabet for andet kvartal – at man sænkede sine forventninger til årets omsætning. Men det burde være sket tidligere, mener fondsbørsen.

Uenig i påtale
I Pandoras bestyrelse melder man dog hus forbi.

"Selskabet reagerede korrekt på en hurtig og uventet omsætningsnedgang ved at offentliggøre en rettidig og præcis selskabsmeddelelse, i hvilken selskabet, på baggrund af nye oplysninger og på grundlag af en analyse af ændringerne i markedssituationen i juli 2011, justerede sine helårsforventninger," skriver Pandora i en fondsbørsmeddelelse.

Ifølge ledelsen var omsætningen i begyndelsen af juli steget med 22 pct. i forhold til samme periode året før. Derfor var det på det tidspunkt stadig sandsynligt, at Pandora kunne nå den bebudede omsætningsvækst på 30 pct.

"En forværring af markedsforholdene i juli 2011 medførte en omsætningsnedgang i juli 2011 på mere
end 30 pct. i forhold til juli 2010. Situationen ultimo juli 2011 gjorde, at Pandora måtte konstatere, at selskabet ikke kunne nå sine forventninger til helåret. Da dette blev klart, handlede Pandora resolut og rettidigt ved 2. august 2011 at offentliggøre en nedjustering af forventningerne til helåret," skriver bestyrelsen.

Det er dog ikke et billede, Nasdaq OMX kan genkende.

Børsen vurderer, at Pandora løbende kunne følge den negative udvikling i omsætningen i andet kvartal, og at de tilgængelige data burde have udløst en nedjustering tidligere.

Kilde: Børsen.dk.