Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

Nike - Nyt regnskab overrasker

Den amerikanske sportsudstyrsproducent Nike overraskede tirsdag endnu engang positivt med sit regnskab.
Den amerikanske sportsudstyrsproducent Nike overraskede tirsdag endnu engang positivt med sit regnskab.

Den amerikanske sportsudstyrsproducent Nike overraskede tirsdag endnu engang med sit regnskab. Selskabet kunne for 21. gang ud af de sidste 22 kvartaler overgå analytikernes forventninger til nettoresultatet. Det skete i regnskabet for andet kvartal. Det skriver Epn.dk.
 
Investorerne belønnede regnskabet med en stigning på 3,1 pct. i det amerikanske eftermarked. Nikes omsætning steg med 18 pct. til 5,73 mia. dollar mod analytikernes forventning på 5,63 mia. dollar. Nettoresultatet i andet kvartal avancerede 2.6 pct. til 469 mio. dollar eller 100 cent per aktie sammenlignet med analytikernes estimat, der lød på 97 cent per aktie.
 
Det er især i Nordamerika, der er Nikes største marked, at salget er blevet øget. Det er steget med 21 pct. til 2,07 mia. dollar, blandt andet som følge af en stigende efterspørgsel på løbesko. Salget i Kina steg med 28 pct. til 650 mio. dollar. Nike meddelte, at salget er steget i alle regioner med undtagelse af Japan.
 
Nike har ligesom resten af industrien været ramt af stigende råvarepriser og lønninger, og det har øget presset på selskabets marginer, herunder bruttomarginalen, som er faldet 2,6 procentpoint til 42,7 pct. Nike venter, at bruttomarginalen falder yderligere 1,5 procentpoint i tredje kvartal.
 
Donald Blair, der er finansdirektør i Nike, sagde, selskabet samlet set forventer, at salget i indeværende regnskabsår vil stige 15 til 17 pct. Det er en opjustering fra tidligere, hvor Nike ventede, at salget ville stige med mellem 10 og 17 pct.
 
Kilde: Epn.dk