Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

Mads Nørgaard: Det gør det simpelthen for let at lave kopier

Nørgaards T-shirt no. 101 er ikke beskyttet af ophavsretsloven.
Nørgaards T-shirt no. 101 er ikke beskyttet af ophavsretsloven.

Nørgaards T-shirt no. 101 er ikke beskyttet af ophavsretsloven. Som det fremgår af FashionForum.dk tidligere i dag, er dette netop blevet afgjort.

Nørgaard på Strøget har netop tabt retssagen mod Rebecca Mode, der har lavet en T-shirt meget lig den klassiske Nørgaard T-shirt. Men dog ikke lig nok, besluttede Højesteret i dag. Rebecca Modes T-shirt ’Heart Beat’ er bl.a. tykkere i kvaliteten og har sidesømme og kan derfor ikke betegnes en slavisk kopi, hvilket Nørgaards T-shirt ellers er beskyttet imod.

Hos Nørgaard undrer man sig.

"Vi kan ikke forstå, at Højesteret lægger vægt på, om det er en slavisk kopi. Det har vi aldrig påstået, at den var. Det vi er gået i retten på, er, at deres T-shirt ser ud, som den gør, fordi vores T-shirt ser ud, som den gør," siger Mads Nørgaard til FashionForum.dk i dag.

Nørgaard på Strøget har tidligere fået medhold i Sø- og Handelsretten i, at Rebecca Modes design er gået lige lovlig tæt på Jørgen Nørgaards klassiker fra 1967.

For Nørgaard på Strøget er det en principsag, slår Mads Nørgaard, søn af Jørgen Nørgaard, fast:

"Det undrer os at man i disse tider, hvor der fokuseres så meget på dansk design, ikke vil gøre mere for at beskytte originalt design, og at man ikke har et mere helhedsorienteret syn på sagen. Som eks. Sø- og Handelsretten faktisk havde det,” siger han og slutter:

”Det ærgrer os selvfølgelig, at vi er blevet bedømt på noget, som vi slet ikke har lagt op til at blive bedømt på, men mest af alt ærgrer det os på designeres vegne. Det gør det simpelthen for let at lave kopier."