Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

Pandora erkender arrogance

Den hårde kritik af Pandora fra selskabets egne forhandlere får Pandoras bestyrelsesformand til at reagere
Den hårde kritik af Pandora fra selskabets egne forhandlere får Pandoras bestyrelsesformand til at reagere

Forhandlere af Pandora-smykker er blevet dårligt og arrogant behandlet, erkender Pandoras bestyrelsesformand. Det skete i går foran en sal fuld af private investorer. Det skriver business.dk i dag. 

Den hårde kritik af Pandora fra selskabets egne forhandlere får Pandoras bestyrelsesformand til at reagere.

”Du læser meget i pressen om, hvad vores forhandlere synes om vores forretning, og vi har lyttet meget til det. Der er uden tvivl måder, vi har behandlet vores forhandlere på i fortiden, som ikke har været i orden. Vi har været arrogante,” sagde Allan Leighton i går, da han talte foran cirka 300 småinvestorer ved Dansk Aktiemesse.

For første gang stod formanden ansigt til ansigt med skuffede småaktionærer, som havde troet på selskabets vækstmål, inden en voldsom nedjustering efterfulgt af styrktdyk på aktiemarkedet ramte Pandora 2. august. Der var ingen konkrete eksempler på, hvordan Pandora vil forbedre samarbejdet med forhandlere i fremtiden, men en ting kan konstateres: 

Priserne på Pandoras smykker var vokset for meget på grund af fejlbeslutninger af den nu fyrede topchef, lød det kontant fra formanden, og priserne skal igen ned på et niveau, hvor middelklassen vil lege med, forklarede han forsamlingen.

Formanden fastholdt at det var den tidligere ledelse som havde begået fejlene og erkendte samtidig, at hele selskabet har mistet troværdighed, og at den først kan vindes tilbage, når der bliver leveret resultater. 

Det er Pandora endnu et stykke fra. Selskabet kan i dag ikke give overblik over, hvor store lagre forhandlerne ligger inde med. En ny topchef er heller ikke rekrutteret. Alligevel forsøgte formand Leighton at indgyde optimisme.

”Vi ved præcis, hvad der er galt, og hvordan det skal fikses. Det kommer bare til at tage lidt tid,” sagde han.

Flere aktionærer gav udtryk for, at de er villige til at købe flere Pandora-aktier, når nu de er blevet så billige, mens andre blot udtrykte sig via deres skeptiske blikke og korslagte arme.

Kilde: Business.dk
Billede: Evb.dk