Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

Pessimisme præger forventningerne til årets julesalg

Der bliver ikke mange af de helt store pakker under juletræet i år, vurderer direktør i Detailhandels Promotion, Bruno Christensen i Børsen i dag.
Der bliver ikke mange af de helt store pakker under juletræet i år, vurderer direktør i Detailhandels Promotion, Bruno Christensen i Børsen i dag.

Der bliver ikke mange af de helt store pakker under juletræet i år, vurderer direktør i Detailhandels Promotion, Bruno Christensen, i Børsen i dag.

Den globale krise vil påvirke danskernes købelyst og Bruno Christensen vurderer, at årets julehandel vil ligge 10% lavere i år end sidste år. Taget i betragtning, at flere af detailhandlens brancher indtjener 40-50 % af den årlige omsætning i julemånederne er dette en betydelig andel.

Bruno Christensen mener ikke, at regeringens finanslovsforslag vil bidrage positivt til hverken butikkernes tillid til forbrugerne eller forbrugernes privatforbrug.

Hos Dansk Erhverv er man dog ikke enig i den betragtning. Her mener man, at vækstpakken vil have en positiv effekt på privatforbruget, hvilket igen vil smitte positivt af på detailhandlen. Men ifølge Mette Feifer, chefkonsulent hos Dansk Erhverv, er det endnu umuligt at forudsige, hvordan julehandlen vil blive.

Før sommeren spurgte Dansk Erhverv deres medlemmer om deres forventninger til 2011-omsætningen, og allerede der var der dog pessimisme at spore. ”Men når det er sagt, så er julehandlen jo speciel. Detailomsætningen i november og december vil selvfølgelig være større end en normal gennemsnitsmåned”, siger Mette Feifer til Børsen.

Omkring beklædning har der været et lille fald i år, modsat i 2010, hvor der var en lille stigning.

Dansk Erhverv vil til november udkomme med en konkret statistik over forbrugsvareforhandleres forventning til julesalget.