Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

Københavnerne køber flest – og mest praktiske – sko

Københavnerne køber flest – og mest praktiske – sko, viser nye tal fra den prisvindende online modebutik, miinto.dk.
Københavnerne køber flest – og mest praktiske – sko, viser nye tal fra den prisvindende online modebutik, miinto.dk.

Københavnere køber i gennemsnit en tredjedel flere sko på et år end jyder og fynboer gør. Mens jyder og fynboer ligger nogenlunde på højde med hinanden set i forhold til indbyggertallet, er københavnere langt mere flittige til at handle fodtøj.

Konklusionen om de skoglade københavnere sker på baggrund af en statistik fra miinto.dk, baseret på 10.000 skotøjshandler foretaget på sitet i det forgangne år.

Mest overraskende er det nok, at tallene ydermere fortæller, at det ikke er modesko, som københavnerne køber mest, men derimod praktiske, outdoor-sko.


Den ene halvdel af designerduoen S.T. Valentin og manden bag skomærket Faguo i Danmark, Nikolaj Valentin, finder tendensen interessant: ”Set fra et kommercielt synspunkt er det meget interessant, at København er et større skomarked end den øvrige del af landet. Det er dog bemærkelsesværdigt, at københavnere køber markant flere sko og støvler af praktisk karakter, såsom gummistøvler og vandrestøvler end jyder og fynboerne. Den slags fodtøj er jo alt andet lige mere bevendt, steder hvor landskabet er lidt grovere end i København”.

Valentin forklarer dog tendensen med at læderstøvler i forskellige former og farver, har været en fællesnævner i den danske mode i det seneste års tid: ”Læderstøvler som egentlig betegnes som fashion støvler kan i mange tilfælde grænse sig til at tilhøre outdoorsegmentet”.

Statistikken er udarbejdet af Miinto.dk

Foto venligst udlånt fra Jak & Jill blog