Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

IC Companys skrotter leverandører

Modekoncernen reducerer i antallet af leverandører med 20-25 pct. inden for det kommende år.
Modekoncernen reducerer i antallet af leverandører med 20-25 pct. inden for det kommende år.

Modekoncernen reducerer i antallet af leverandører med 20-25 pct. inden for det kommende år.

Modekoncernen IC Companys følger gårsdagens nedjustering i forbindelse med årsregnskabet op med at droppe en betydelig del af selskabets leverandører. En gammel beslutning, som topchef Niels Mikkelsen allerede fortalte om i Berlingske Business den 11. august i år efter massiv kritik af kræftfremkaldende stoffer opdaget i kjoler og smykker.

Planen er at skrotte op mod 25 pct. af tøjfirmaets leverandører i løbet af de kommende 12 måneder. Og flere vil blive skåret fra med tiden.

”Efter en veloverstået organisationsomlægning har det været naturligt at se på, hvilke krav den nye struktur stiller til koncernens sourcing. Der er ingen tvivl om, at vi kan øge effektiviteten og fleksibiliteten ved at øge samarbejdet med de bedste leverandører og dermed også reducere det samlede antal leverandører," siger topchef i IC Companys Niels Mikkelsen i en fondsbørsmeddelelse.

I Business-artiklen fra sidste uge lagde topchefen ikke skjul på, at kritikken af det kræftfremkaldende IC Companys-tøj motiverede til at gøre noget:

"Vi vil have færre producenter, der kan stå for en større del af produktionen, og vores ambition er, at det skal give en bedre økonomi og gøre det nemmere for os at kontrollere brugen af kemikalier".

Farvellet til leverandørerne er blot et enkelt element i en ny organisationsstruktur, som ifølge meddelelsen skal "sikre, at brands (tøjmærker, red.) producerer i de rigtige lande samt samarbejder med de bedste leverandører".

Samtidig nævner selskabet, at blot de "bedste og mest ansvarlige" leverandører bliver tilbage, så selskabets "etiske standarder" bliver opretholdt, skriver selskabet videre.

Leverandør-udrensningen sker desuden efter hård kritik af tøjfirmaets etik efter fund af kræftfremkaldende stoffer i flere af selskabets tøjprodukter. Selskabet valgte umiddelbart efter at tilbyde kunderne kompensation for de farlige køb.

Dagens meddelelse får ingen betydning for selskabets forventninger til hele året, skriver IC Companys.

Kilde: Business.dk