Seneste
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

Vind 50.000 kr. til din gode design-ide

Fremtidens vækst i Danmark skal komme fra iværksættere, herunder iværksættere fra kreative erhverv. Derfor præmierer CKO gode ideer med flotte pengepræmier.
Fremtidens vækst i Danmark skal komme fra iværksættere, herunder iværksættere fra kreative erhverv. Derfor præmierer CKO gode ideer med flotte pengepræmier.

Fremtidens vækst i Danmark skal komme fra iværksættere, herunder iværksættere fra kreative erhverv. Det mener i hvert fald Erhvervs- og Byggestyrelsen, hvis dugfriske tal viser, at de kreative erhverv alene i 2008 bidrog med mere end 11 pct. af værditilvæksten i Danmark. Det svarer til 108 mia. kr. og er faktisk fire gange så meget som landbrugets årlige værditilvækst.
 
”Derfor er der god samfundsøkonomi og fornuft i at styrke de kreative erhvervs forretningsforståelse. Foruden arbejdspladser og eksport markedsfører de kreative erhverv desuden Danmark i udlandet, når fx dansk film og arkitektur vinder international opmærksomhed,” siger adm. direktør i Center for Kultur og Oplevelsesøkonomi (CKO), Rasmus Wiinstedt Tscherning.

På den baggrund introducerede CKO sidste år deres Creative Business Cup. Med regntøjskollektionen Soverain vandt Emma Jorn i 2010 første omgang, og nu lyder startskuddet så småt til dette års konkurrence. Så hvis du går rundt med iværksætterdrømme, designtalent og en god ide, er det om at få uploadet din forretningsplan.

Det bedste projekt vinder 50.000 kr. og det næstbedste 25.000 kr. til at få ideen ud over rampen. Sidste år kæmpede idemagere bag i alt 57 projekter om præmierne.

I år giver CKO, der står bag konkurrencen, videre interesserede mulighed for allerede i september at deltage ved workshops over hele landet, så ideen kan blive formuleret bedst muligt, inden forretningsplanen sendes ind i oktober.

De deltagende ideer bedømmes af en jury bestående af blandt andet Dorrit Bøilerehauge, der er leder af Videncenter på Design & Business på TEKO, foruden af kompetente personer fra både LEGO, RUC og Roskilde Festival, og et af målene er at lære de kreative erhverv at tænke business ind i den kreative tilgang:

”Kreative virksomheder er ikke altid tilstrækkelig bevidste om behovet for forretningskompetencer i virksomheden. Udviklingen fra kreativ ildsjæl til iværksætter og vækstvirksomhed skal støttes og professionaliseres, hvis potentialet for vækst, arbejdspladser og eksport skal virkeliggøres,” slutter direktør Rasmus Wiinstedt Tscherning.

Deadline For at være med i konkurrencen skal du uploade din forretningsplan på www.creativebusinesscup.dk senest mandag 10. oktober, kl. 9.00.
 
Gratis workshop
Bliv introduceret til konkurrencen og bliv fortrolige med emner som forretningsplan, markedssegment, strategi, mv. Målet med workshoppen er, at deltagerne bliver godt rustet til at starte egen virksomhed og vinde Creative Business Cup.
 
Datoer for workshops
Odense: 7. september – Tilmeld dig her
Århus: 14. september – Tilmeld dig her
København: 19. september – Tilmeld dig her
København: 20. september – Tilmeld dig her