Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

Anmeldelse: Helje Hamre SS12

Norske Helje Hamre viste flagrende, lette sommerkjoler og enkelte farveindslag, der gjorde kollektionen godt.
Norske Helje Hamre viste flagrende, lette sommerkjoler og enkelte farveindslag, der gjorde kollektionen godt.

Torsdag har afgjort været dagen for de udenlandske brands med både R/H, Haaning & Htoon, Minimarket og Helje Hamre. Sidstnævnte er nordmand og præsenterede sin kollektion i eftermiddagslyset på Rådhuset.

Der er feminine toner hos nordmanden, der arbejder især arbejde i florlette og flagrende stoffer. Det er sort, hvidt og gråt med enkelte indslag af en støvet rød og en flot petroleum. Det er let og lyst og fungerer – og med godt farvevalg og snit, når det er bedst.

Således var kjole og læggede løse bukser i petroleum blandt kollektionens bedste, sidstnævnte tilsat en skarp grå blazer. Af det lyse og ekstremt sommerlige tøj fungerede en grå kjole med hvide, bølgende paneler flot, og en råhvid halvløs kjole med indsnøret talje er også fin og nydelig uden at være prangende. To looks stak ud – på den gode måde: Henholdsvis en grå, gulvlang silkesag med slids der kræver sommerbrune ben, men som fungerer, fordi snittet er helt rigtigt. Og et par stramme læderbukser med en lang, grå silkeskjorte uden ærmer var også helt rigtigt og lidt mere skarpt i udtrykket end de mange kjoler.

Både lange og korte kjoler i gennemsigtig silkechiffon var flotte, men tangerede næsten underkjoler (en gulvlang en af slagsen var dog festlig nok, selvom modellen, der bar den, var for tynd. Det er altså bare ikke pænt når hofteskålene stikker så langt ud, at man tydeligt kan se det gennem kjolen). Men den røde af slagsen blev reddet netop af farven. På trods af en kort længde og spaghetti-stropper reddede knapper og den smukke farve den fra helt at ligne en chemise.

[[addon]]Til gengæld var en sort nederdel samt en kort, sort kjole med let strutskørt og hvide linjer for pigede til rigtig at fungere sammen med resten.

Showet åbnede med en hvid nederdel af helt tynde tråde (i princippet lignede det hestehår) i hvid, tilsat en poset hvid skjorte og bælte i taljen. Og det var samme udgangspunkt i showets afslutning, hvor en sort en af slagsen kom i en mere rocket udgave sammen med en tynd skjorte i silkechiffon og en læderjakke, der absolut har stort potentiale.

Det er en glimrende kollektion fra Helje Hamre – især de andre udenlandske designere taget i betragtning. Det er ikke nyt og innovativt, men det han laver, gør han sådan set ganske godt. Og det skal der jo også være plads til nogle gange.