Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

The Green Walk overrasker miljøministeren positivt

Danish Fashion Institutes Eva Kruse gav miljøminister Karen Ellemann shoppetips til bæredygtig mode på The Green Walk i København.
Danish Fashion Institutes Eva Kruse gav miljøminister Karen Ellemann shoppetips til bæredygtig mode på The Green Walk i København.

The Green Walk er et miljøvenligt initiativ i forbindelse med Copenhagen Fashion Festival, der guider forbrugerne rundt til i alt 30 forskellige bæredygtige butikker.

Miljøminister Karen Ellemann var inviteret på bæredygtig shoppingtur med Eva Kruse, direktør for Copenhagen Fashion Institute og både presse og besøgende var mødt op for at følge miljøministeren på ruten, hvor fire udvalgte brands/butikker fik æren af det fornemme besøg, heraf:

•A Question Of, vinder af Dansk Fashion Awards etiske pris
•MAXJENNY
•Jackpot
•Butikken Suite I Illum, som forhandler bæredygtige kollektioner fra Stella McCartney, Rosemunde og The Baand.

FashionForum.dk var med og fik undervejs en snak med miljøministeren om bæredygtig mode:

“Det er vigtigt, at det danske samfund udvikles mod et samfund, som har respekt for miljøet. Her er det positivt at se, at der i modefester som modeugen også er fokus på miljøet,” fortæller Karen Ellemann, der afslørede, at det bestemt ikke var sidste gang, hun skal følge den grønne shoppingrute.

”Det  er meget positivt at se, at så mange forretninger er en del af tiltaget, og at flere hvert år kommer til”, siger miljøministeren og fortsætter:

”Især er jeg positivt overrasket over, hvor stor en procentdel af designernes kollektioner, der er produceret bæredygtigt. Udvalget er stort, og jeg vil da helt sikkert komme igen.

Bæredygtig mode er en kædereaktion
Eva Kruse pointerer, at bæredygtighed i modebilledet skal komme begge veje fra:

“Bæredygtig mode er en kædereaktion i branchen – det er nødvendigt, at forbrugerne efterspørger et bæredygtigt alternativ samtidig med, at de miljøvenlige varer skal være at finde på hylderne.”

Karen Ellemann supplerer:

”Jeg har fået et indtryk af, at det at producere bæredygtigt er en forretningsmæssig beslutning – man skal ville det. Dog ser jeg en tendens til, at bæredygtighed så småt også er ved at gro på forbrugerne, og her har troværdighed stor betydning,” siger miljøministeren og uddyber:

’Mærkningsordningerne som Svanemærket og Blomsten et vigtigt instrument, som har en høj troværdighed hos forbrugerne. Fx. kender over 90 pct. af de danske forbrugerne Svanemærket. Mærkerne er vigtige for at skabe tillid hos forbrugerne, så de med sikkerhed ved, at tøjet er produceret efter de forhold, som påstås,” siger ministeren og udtaler omkring IC Company skandalen:

”Episoden med IC Company er uaccaptabel. Derfor afholdes også et møde den 10. august 2011, hvor vi debatterer, hvordan vi lovgivningsmæssigt kan forhindre, at det sker igen samt diskuterer, hvad vi politisk kan gøre for butikkerne, så de ikke knækker halsen i deres proces mod at blive certificeret.”

The Green Walk brander København som miljøvenlig by
The Green Walk er ifølge Karen Ellemann en god mulighed for København, da tiltaget kan bidrage til at brande København som miljøvenlig by:

“The Green Walk er med til at sætte fokus på bæredygtighed og bidrager samtidig til, at København brandes som en miljøvenlig by set i forhold til de mange udenlandske kunder, der besøger København under modeugen,” fortæller Karen Ellemann afslutningsvis.