Seneste
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

Sommerpraktikanterne: Eurowoman

Følg en række KEA-elever, når de sommeren over beretter fra deres praktik i danske modevirksomheder.
Følg en række KEA-elever, når de sommeren over beretter fra deres praktik i danske modevirksomheder.

Julie Kraase Brandt læser PBA i Communication Design på KEA design/business. Som en del af sin uddannelse er hun nu i praktik på det danske modemagasin Eurowoman.

Fra juni til august skal jeg fungere som skønhedsredaktør på Eurowoman – som Sara Rostrups assistent.

En typisk dag på redaktionen begynder kl. 9, hvor jeg pakker post ud og tjekker mails. Mit skrivebord er altid fyldt med produkter og pressemeddelelser, og en masse A4 ark med overstregede linjer og krydser. Jeg skal holde styr på, at alle produkternes navne og priser til skønhedsartiklerne er korrekte, og for det meste finde pressefotos af dem til Eurowomans art director. Til magasinets faste side ’Økologi & Velvære’ skriver jeg flere af noterne om f.eks de seneste sportstøjskollektioner, nye superfoods eller økologiske plejeprodukter.

På Eurowoman kan der hurtigt ske ændringer i dagens agenda. Når der akut skal skydes forside, er det mig, der tager over for Sara Rostrup og går til pressemøde hos f.eks. Clinique. Det er noget af det bedste at opleve branchen fra den side, og pludselig sidde med Danmarks skønhedsredaktører og høre om den seneste lancering fra et af de største skønhedsbrands i verden.
 
Hver tirsdag og torsdag er det mit ansvar at skrive en skiftevis skønheds- og træningsguide til Eurowoman.dk. Det kan være alt fra ’10 skønhedskøb under 200 kr.’ til en specifik guide til en sæson. Jeg har bl.a. lavet en festivalguide med 8 ’lifesavers’ til en uge på Roskilde og en træningsguide med ’8 tips til sjov træning på ferien’. Jeg forsøger altid at finde lækre inspirationsbilleder til indlæggene for at understrege Eurowomans profil, og så er det vigtig for mig at skrive ærligt og virkelighedsnært om produkterne og undgå for mange skønhedsklicheer som ’babyblød hud’ og ’den dufter skønt’.

Som forventet er der smukke Celine-tasker og lækre Alaia-sko på Eurowoman redaktionen, men der er mindst ligeså mange hyggelige frokoster nede i kantinen. Eller sjove eftermiddage, når det er for varmt til at arbejde, og vi begynder at gå rundt og give gaver til alle de andre på redaktionen. Fælles morgenmad med RUM og Euroman er også nogle af de oplevelser, der er med til at gøre stemningen på Eurowoman ekstra god.

Min tid på redaktionen har bekræftet det vigtigste, jeg har lært på min uddannelse; Du skal brænde for det, og gøre dig umage. Der ligger meget, men spændende arbejde i konstant at skulle finde nye ideer til artikler, holde sig opdateret og have tusinde forskellige produkter på nethinden, men det er kun med til at gøre jobbet endnu mere attraktivt.