Helene Møberg Johansen (27) er i gang med at tage en PBA i Communication Design på KEA/DesignBusiness. Hun er sommeren over i praktik hos modevirksomheden Soft Gallery. Her fortæller hun om sin første uge i praktik: 
 
Det er en sommervarm mandag morgen, jeg første gang cykler mod mit nye praktiksted, børnetøjsfirmaet Soft Gallery. Jeg er blevet mindet om – op til flere gange – at jeg skal have en madpakke med, da vi er langt udenfor ’7-11 rækkevidde’. 

GPS’en i min nye iPhone 4 vil have mig til venstre. Ind i et rigtigt fabriksområde. Store mænd med tatoveringer i lastbil kigger ned på mig, som om de tænker: ”Du er da vist kørt forkert lille dame”.  Det tænker jeg også selv flere gange.

Alligevel vælger jeg at sætte min lid til den moderne avancerede mobilteknik. Frem toner en kæmpestor lagerbygning med påskriften: Radiatorland. Kan det mon være her? Det siger min vejviser at det er! Jeg er lidt i tvivl, men så ser jeg et mindre skilt længere fremme – det ser anderledes designtjekket ud: Soft Gallery står der. Stedet hvor jeg skal tilbringe de næste 10 uger i praktik. Som en trofast hjælper, har min nye smarte iPhone vist mig frem til mit mål.
 
Soft Gallery er en mindre dansk modevirksomhed, der er grundlagt af designer Tine Holt Møller og modefotograf og designer Barbara Hvidt. Virksomheden skaber eksklusivt tøj med et tvist til børn og kvinder. Fra kollektion til kollektion inviteres nye unge kunsttalenter til at lave artworks til tøjet. Universet er magisk, råt og melankolsk. Før mit praktikforløb ønskede jeg at arbejde indgående med identitet af en virksomhed, dette gerne med udgangspunkt i en virksomheds visuelle univers. Jeg var derfor rigtig glad for at få muligheden for dette hos Soft Gallery.
 
På min uddannelse beskæftiger vi os både med skriftlig og visuel kommunikation. Jeg kommer fra en grunduddannelse som E-designer med grafisk speciale, hvorfor min primære interesse er den visuelle kommunikation. Udover at arbejde med grafisk design, illustrerer jeg også, bl.a. fast for Delfinen, de studerendes blad ved Aarhus universitet. Man kan kalde mig en slags ’visuel blæksprutte’, hvilket har passet rigtig godt til mine opgaver hos Soft Gallery.
 
Jeg er kommet til Soft Gallery i en travl periode, hvor en masse materiale har skullet klargøres til messerne i Paris og København. Jeg har fået mulighed for at sætte præg på det grafiske udtryk i messe -og presse materiale. Nye farver og skrifttyper er blevet tilføjet, og det har været med til at skabe en rød tråd i det fantastiske lækre tøj, som virksomheden designer.

Jeg har også fået chancen for at byde ind på artworks og All Over Print til AW12 kollektionen. Det er blevet til mange skitser og akvareller.  Hvilke kunstnere der definitivt skal repræsentere denne kollektion, er endnu ikke fastlagt. Det at finde frem til de endelige værker og artister, er en organisk proces, der er under konstant forandring til sidste øjeblik. Som praktikant er jeg også  blevet spurgt til råds. Alles meninger tæller, det er fedt.
 
Det er med andre ord rigtig godt at være praktikant hos Soft Gallery.  Cykelturen ud af byen er blevet til mit daglige motionsritual, og jeg nyder at komme ud, hvor der er mulighed for at strække øjnene og lytte til stilheden. I virksomheden er der en meget afslappet atmosfære, hvor alle bidrager og taler på kryds og tværs.
 
Jeg har oplevet, at det ikke er umuligt at præstere under pres, men at selvom en deadline kan forekomme urealistisk, kan resultatet i sidste ende sagtens blive godt. Fra mit studie er jeg vant til korte deadlines og samarbejde med erhvervslivet og derfor, har jeg været forberedt på, at der ikke er uendeligt med tid til at løse en opgave.
 
Jeg går med en lille drøm om at starte noget selv en dag og derfor, er det spændende at se Barbara og Tine som iværksættere. At se hvilke udfordringer og opgaver, der er i en mindre virksomhed, har været vedkommende for mig at opleve.
 
Jeg afslutter først min praktik hos Soft Gallery d. 3. september 2011, så jeg har stadigvæk mange uger til gode, derfor har det været et lille smugkig på starten af min praktik, som jeg her har kunnet dele med jer.