Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

Internationale tøjgiganter anklages for miljøsvineri

Ny Greenpeace-rapport anklager en række af verdens største tøjproducenter for at stå bag omfattende udledninger af kemikalier i kinesiske floder.
Ny Greenpeace-rapport anklager en række af verdens største tøjproducenter for at stå bag omfattende udledninger af kemikalier i kinesiske floder.

Ny Greenpeace-rapport anklager en række af verdens største tøjproducenter for at stå bag omfattende udledninger af kemikalier i kinesiske floder. Det skriver Business.dk.

En stribe af verdenskendte tøjbrands bliver nu anklaget for inddirekte at stå bag udledningen af skadelige, kemiske stoffer i kinesiske floder. Det er miljøorganisationen Greenpeace, der står bag den omfattende rapport.

Blandt de tøjmærker, der er på anklagebænken, er H&M, Nike, Adidas, Abercrombie & Fitch, Calvin Klein og Lacoste. Tøjproducenterne har alle produktion på fabrikker i Youngor eller Zhongshan. Fra fabrikkerne løber spildevand nemlig urenset ud i to af Kinas største floder.

Greenpeace har indsamlet spildevandprøver, der efterfølgende er blevet analyseret på Exeter University i England og i Holland. Her fandt man blandt andet perfluorinatede kemikalier, de såkaldte PFC’er, der kan give hormon-fejl og lav sædkvalitet.

Størstedelen af de anklagede selskaber afviser over for Greenpeace, at netop deres produktion skulle være skyld i spildevandet. Produktionen sker i store fabrikskomplekser, og det er derfor svært at afgøre, hvor spildevandet kommer fra.

Læs rapporten og se billeder på Greenpeace’s hjemmeside.

Foto: Rapportens forside.

Kilde: Business.dk.