Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

Ilse Jacobsen trækker produktionen hjem fra Kina

Den kendte modeproducent Ilse Jacobsen stopper næsten al produktion af sko og tøj i Kina.
Den kendte modeproducent Ilse Jacobsen stopper næsten al produktion af sko og tøj i Kina.

Den kendte modeproducent Ilse Jacobsen stopper næsten al produktion af sko og tøj i Kina. Det skriver Helsingør Dagblad.

Virksomheden har truffet en beslutning om at flytte produktionen tilbage til Europa, og ifølge Ilse Jacobsen er flere internationale tøjproducenter på vej til at gøre det samme.

"Vi er trætte af kineserne. Der er alt for meget bøvl og ballade. Flere andre virksomheder inden for branchen går med tilsvarende overvejelser. Man skal hele tiden holde dem i ørerne for at få tingene til at lykkes. Det er simpelt hen for anstrengende, hvad sko og tøj angår. Men vi kan fortsat nok bruge Kina til produktion af andre ting. Blandt andet ting til kurbadet, som vi er i gang med," fortæller Ilse Jacobsen ved præsentationen af sin forårs- og sommerkollektion 2012.

Vil sove bedre om natten
"Selv om flytningen ud af Kina kan betyde 3 mio. kr. mindre om året, så er det ok. Jeg kommer til at sove bedre om natten og kan bedre stå inden for produktionen. Det betyder meget."

Til trods for krisen fortsætter rundt omkring har Ilse Jacobsen Hornbæk øget sin vækst med 47 pct. I dag omsætter virksomheden globalt set for et trecifret millionbeløb.

"Alene i år er vi allerede 20 pct. foran budget, så vi er meget optimistiske. Det er samtidigt lykkedes os at skære antallet af reklamationer helt ned til ca. en procent. Det er ensbetydende med, at kunderne er glade for vores produkter og kommer igen."

Mange stamkunder
Mens krisen har været hård for mange virksomheder i modebranchen, har Ilse Jacobsen styret klar af de økonomisk trange tider og den reducerede købelyst i befolkningen.

"Vi har priser, der ligger lige over middel. Samtidigt har vi valgt at prioritere gode kvaliteter som bomuld og silke, rene kvaliteter. Der synes at være et solidt kundeunderlag for vores produkter og vi har mange stamkunder," siger Ilse Jacobsen.
Alene i dagene omkring præsentationen af forårs- og sommerkollektionen denne uge er der landet 5.300 par Ilse Jacobsen-gummistøvler til distribution til danske forhandlere.

Kilde: Helsingør Dagblad