Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

Et nyt kuld designere er udklækket fra Danmarks Designskole

80 nye færdiguddannede designere blev fejret ved en ceremoni fredag d. 24. juni på Danmarks Designskole
80 nye færdiguddannede designere blev fejret ved en ceremoni fredag d. 24. juni på Danmarks Designskole

Fredag d. 24. juni blev dagen hvor et helt nyt hold af uddannede designere endelig kunne se frem til at afslutte deres skolegang. Ved en ceremoni i Designskolens hvide bygning, lykønskede rektor Anne-Louise Sommer personligt de nyuddannede designere.

"Det er med stor forventning og glæde, at vi sender årets store hold nyuddannede designere ud i verden – ud og levere nye stærke bidrag til en stærk dansk designtradition. Årets afgængere viser på fornem vis, hvordan design i dag kan mere end at være smukt – Design kan engagere, forbedre og højne livskvaliteten for mennesker og forbedre samfund, ressourceanvendelser og verden i bredt perspektiv,” sagde rektoren i følge en pressemeddelelse.

Som del af ceremonien uddelte Anne-Louise Sommer to legater: Danmarks Nationalbanks Jubilæumsfond og HK/Privats Ophavsretsfond.

"Danmarks Nationalbanks Jubilæumsfonds Legat går til Mads Sukhdev Hindhede for sit afgangsprojekt ”Table of Contents”. Mads Sukhdev Hindhede demonstrerer med sit projekt stort kunstnerisk engagement og indlevelse, kombineret med et teknisk og konceptuelt svært spørgsmål. Hvorledes kan man kommunikere på en levende og fri måde gennem en video-device, som samtidig respektere brugerens værdighed og privat sfære? Mads Sukhdev Hindhede har lavet et stort researcharbejde for at kortlægge, hvordan folk gør brug af ‘smalltalk’ når de f.eks. laver mad, eller når de er på rejse og længes hjem til familien. Denne kortlægning er blevet omsat i et produkt med en overraskende form, som er gennemarbejdet på højeste niveau. Mads Sukhdev Hindhede har i udviklingsprocessen af sit produkt haft et samarbejde med den amerikanske koncern Cisco.”

Modtageren af HK/Privats Ophavretsfond blev også en mand – prisen gik nemlig til Jens Dan Johansen, og blev motiveret således af Anne-Louise Sommer:

"HK/Privats Ophavsretsfonds Legat går til Jens Dan Johansen for afgangsprojektet »Rigtig Dansk«. Jens Dan Johansen har med sit projekt lavet et forbilledligt stykke designarbejde. Projektet tager udgangspunkt i den danske indfødsretsprøve og undersøger, hvordan denne udtrykker en ideologisk definition af, hvad der er standard viden for en dansker (altså viden, som kræves for at blive dansk statsborger). Jens Dan Johansen har arbejdet benhårdt på at kortlægge, undersøge, problematisere og formidle svært tilgængeligt stof. Med afgangsprojektet viser han, hvordan en designer, med sine kompetencer, kan stille nysgerrige, kritiske og nødvendige spørgsmål. Det er fremragende gjort.”

Afgangsprojekterne kan opleves ved en udstilling på Designskolen fra d. 5.-21. august.