Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

Center for Tekstilforskning præmierer tekstilspecialer

Center for Tekstilforskning ved KU har netop uddelt Margrethe Halds Rejselegater for første gang.
Center for Tekstilforskning ved KU har netop uddelt Margrethe Halds Rejselegater for første gang.

Center for tekstilforskning ved Københavns Universitet har netop uddelt Margrethe Halds Rejselegater for første gang.

Det er fremadrettet planen, at de to legater på henholdsvis 15.000 kr. og 8.000 kr. hver sommer skal uddeles til unge studerende, der afleverer speciale med fokus på tekstilforskning.

Denne gang gik førstepræmien til Henrik Kloppenborg. Han blev med specialet ”Becoming Real Businessmen? Negotiating Huangniu Identities at a Fake Commodity Market in Shanghai” cand.mag i antropologi.

I specialet følger Henrik Kloppenborg Møller en række yngre kinesiske mænd, der lever af at tilbyde kopivarer på et marked i det centrale Shanghai. Antropologen glæder sig over at modtage rejselegatet, der skal gå til at finansiere endnu en rejse til Kina:

”Jeg vil rigtig gerne tilbage til Shanghai og se, hvordan det er gået de mænd, jeg fulgte og brugte som informanter under mit feltarbejde. Hvad er der sket med dem? Og så kunne jeg også godt tænke mig at tage til Sydkina og se, hvordan de her varer bliver produceret, så jeg kan følge varerne fra produktion til afsætning,” siger han.

Det blev Karen Marie Hasling, der løb med andenpræmien på 8.000 kr. for specialet ”Functional Fiber Composites”, som er indleveret ved Danmarks Tekniske Universitet.

I alt var ni specialestuderende nomineret til priserne, og emnerne spændte meget vidt – lige fra DNA-analyser af fåreuld til vikingernes klædedragt.

Margrethe Hald Prisen er opkaldt efter den danske, internationalt anerkendte tekstilforsker med samme navn. Professor Marie-Louise Nosch, som er leder af Center for Tekstilforskning, forklarer, at tanken med at stifte Margrethe Hald Prisen har været at vise bredden i tekstilforskning i Danmark, samt talentmassen fra mange fag, og dermed også sætte fokus på det tværdisciplinære i området.

Læs mere om Margrethe Hald Prisen her.