Seneste
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

British Fashion Council afslører vinderne af Newgen-konkurrencen

Vinderne af Newgen-konkurrencen får økonomisk støtte, god presse og professionel vejledning
Vinderne af Newgen-konkurrencen får økonomisk støtte, god presse og professionel vejledning

17 designere har vundet økonomisk støtte i tre forskellige kategorier: enten kan der afholdes modeshow, en præsentation eller en udstilling under den kommende modeuge i London, der afholdes d. 18.-22. september i Somerset House. Det skriver Drapersonline.com.

De udvalgte får udover den økonomiske støtte også vejledning fra British Fashion Council, den britiske bank Lloyds TSB, advokatfirmaet Shoosmiths samt revisionsfirmaet Baker Tilly. Konkurrencen er endnu engang sponsoreret af Topshop.

Det er første gang, der uddeles støtte til at lave præsentationer. Støtten giver de fire vindere i kategorien mulighed for at vise deres kollektioner på deres egen måde – fx gennem et lille modeshow. Vinderne er Danielle Scutt, der fremviser surrealist-inspireret kvindetøj, Louise Gray, hvis udsmykning og stærke farvesprog overtalte dommerne, LP.GB, en duo der designer brugbart kvindetøj, samt designeren Joanna Sykes der har mærket Sykes.

Ben Grimes, den ene del af LP.BG siger i forbindelse med kåringen:

“Newgen er det ultimative at opnå i London. Dette show giver os en slags presseomtale, vi slet ikke kunne håbe på at få på anden vis, og vejledningen er virkelig sammensat specielt til hver enkelt designers behov, så det er uvuderligt.”

Sponsoraterne til at afholde modeshows er givet til House of Holland, strik-designeren Mark Fast, Mary Katrantzou – kendt for sine vilde prints, Meadham Kirchoff og designerduoen Peter Pilotto.

Med undtagelse af Meadham Kirchoff vil alle modtagerne af Newgens støtte til modeshows og præsentationer også modtage støtte til at udstille. Denne slags støtte får derudover også Atalanta Weller, Cooperative Designs, Craig Lawrence, Dominic Jones, Fred Butler, KTZ, Michael Lewis og Michael van der Ham.

Newgen blev oprettet i 1993 med det formål at støtte seks nye designere. Dengang var en af de udvalgte Alexander McQueen. Sidenhen har Newgen blandt andet hjulpet Giles Deacon (designer af mærket Giles, samt kreativ direktør hos Ungaro, red.), Matthew Williamson og Christopher Kane frem i verden.
I forbindelse med afsløringen af vinderne fortæller Sarah Mower, BFC’s nye ambassadør for nye talenter:

“Det er hårde tider for nye designere, og det der holder Newgen kørende er kreativiteten og overfloden af gejst. Dette år gennemgik vi 166 kollektioner og udvalgte nogle virkelig inspirerende vindere.”

Læs også: Eksperter klar med væksthjælp til danske brands

Kilde: Drapersonline.com
Billeder: Mary Katrantzou