Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

Lotte Freddie stopper som Børsens moderedaktør

Børsens moderedaktør Lotte Freddie stopper sin faste tilknytning til dagbladet.
Børsens moderedaktør Lotte Freddie stopper sin faste tilknytning til dagbladet.

Børsens moderedaktør Lotte Freddie, der gennem de seneste knap ti år har dækket modestof og danske og internationale modeuger for avisen, stopper sin faste tilknytning hertil. 

I hendes sted træder den 37-årige journalist Maria Kentorp, har siden 2006 skrevet livsstilsstof for Børsen og Børsen Pleasure og tidligere været ansat på bl.a. Alt for Damerne og MetroExpress. Om at skulle overtage efter modejournalistikkens grand old lady, siger hun: 

"Jeg synes, det er store sko at skulle udfylde og bliver ærefrygtig ved tanken. Jeg når hende ikke til sokkeholderne, hvad angår viden om moden, men jeg vil med tiden gøre det til mit område og angribe det på min egen måde."

Og hvad angår hendes måde, fortsætter hun:

"Jeg vil forsøge at forholde mig kritisk til stofområdet og angribe nogle af de problematikker, der er i branchen. Den kritiske vinkel vil jeg også tage med mig, når jeg skriver anmeldelser fra modeshows."

Maria Kentorps stilling træder i kraft per d. 1. september 2011, men hun begynder skriverierne allerede under den kommende Copenhagen Fashion Week. 

Lotte Freddie, der netop har modtaget DANSK-awarden "Årets Respekt" , fortsætter som freelance journalist for Dagbladet Børsen.