Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

BTX tjente 96 millioner

Tekstilkoncernen i Brande omsatte mindre, men tjente mere i 2010.
Tekstilkoncernen i Brande omsatte mindre, men tjente mere i 2010.

Tekstilkoncernen i Brande omsatte mindre, men tjente mere i 2010, skriver aoh.dk

For fjerde år i træk faldt omsætningen hos BTX Group i Brande. Aktuelt blev faldet fra godt to milliarder kroner i 2009 til godt 1,9 milliarder kroner i 2010. Dermed er der langt op til tidligere års omsætningsniveau, som eksempelvis i 2006 lå på tre milliarder kroner.

Til gengæld steg overskuddet før finansielle poster og skat fra 79 millioner kroner til 96 millioner kroner. Fremgangen skyldes blandt andet en kraftig reducering i antallet af medarbejdere fra 976 til aktuelt 724.

50 procent over budget

Administrerende direktør Søren Bach udtrykker tilfredshed i en kommentar til dagens udgave af Børsen.

"Vi kom ud af 2010 med et regnskabsresultat, der ligger ganske pænt, faktisk hele 50 procent over budgettet. Men vi kunne her med indgangen til 2011 se, at der var lav ordrebeholdning på nogle markeder og segmenter. Derfor venter vi, at omsætningen i år, når vi ser bort fra effekten af en fusion med en norsk partner, kommer til at ligge på nogenlunde samme niveau som i fjor," siger administrerende direktør Søren Bach til Børsen.

Forventer lavere resultat

Forventningen til 2011 er vækst hos flere af koncernens mærker. Indtjeningen vil dog være under pres blandt andet på grund af høje bomulds- og transportpriser. Samlet set forventer koncernen et lavere resultat i 2011, som også er begrundet i kommende investeringer.

Kilde: aoh.dk